Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bakan Şimşek'ten Müjde: Enflasyon Beklentileri 10 Aydır İyileşiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin 10 aydır iyileştiğini belirtti. Şimşek, gelecek dönemde enflasyonun düşüş eğilimini sürdüreceğini vurguladı.

Yayınlama: 16.08.2024 - 13:42 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 89
Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki olumlu gelişmeleri paylaştı. 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon tahminlerindeki düzelmenin 10 aydır devam ettiğini açıkladı. Şimşek'in verdiği bilgilere göre, enflasyonun gelecek dönemde de düşüş trendinde olması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin 10 aydır iyileştiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin 10 aydır iyileştiğini belirterek, yılın kalan döneminde düşüşe devam etmesini beklediklerini kaydetti. 

Bakan Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "Temmuz ayında geçici etkiler kaynaklı yüksek gerçekleşen aylık enflasyon yıl sonu beklentisinde sınırlı artışa yol açsa da 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 28,7’ye gerilerken, 24 ay sonrası yüzde 19,3 oldu. Yıllık enflasyonun Ağustos'ta da belirgin şekilde gerilemesini ve yılın kalan döneminde düşüşe devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1824371002295365958

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki olumlu değişimin devam ettiğini belirtti. 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon tahminlerindeki iyileşme sürecinin 10 aydır devam ettiğini söyleyen Şimşek, gelecek dönemde de enflasyonun düşüş eğilimini koruyacağını ifade etti. Geçici etkiler sonucu Temmuz ayında yüksek gerçekleşen aylık enflasyonun ardından enflasyon beklentilerinde sınırlı bir artış yaşansa da uzun vadeli tahminler olumlu yönde ilerliyor. Bakan Şimşek, enflasyonun Ağustos ayında da belirgin bir şekilde gerilemesini ve yılın geri kalanında düşüş eğiliminin devam edeceğini öngörüyor. Mehmet Şimşek'in paylaştığı verilere göre, ekonomi açısından enflasyonun kontrol altında olduğu ve düzelme sürecinin devam ettiği vurgulanıyor.

# Bakan Şimşek # enflasyon beklentileri # iyileşme
Son Haberler

QNB Türkiye’den Kadınların Ekonomik Güçlenmesine Yeni Kaynak

17.09.2026 - 12:01

Marshall’dan “Ses Getiren Ustalık” Ürünü: Luksima Silikonlu Özel Mat

17.09.2026 - 11:59

Yıldızlar Yatırım Holding’ den Yeni Çalışan Gönüllüğü Programı: Gönüllü Yıldızlar

17.09.2026 - 11:57

İş’te KOBİ Sigortası İşCep’te

17.09.2026 - 11:20

Albaraka Türk, Forbes’un “Dünyanın En İyi Performans Gösteren Bankaları” Listesinde Yer Aldı

17.09.2026 - 11:16

Sanovel’den Alzheimer Farkındalığına Güçlü Destek

17.09.2026 - 11:12

Alpine, Türkiye’deki Satış ve Deneyim Noktalarını Genişletiyor

17.09.2026 - 11:08

BMW Golf Cup 2026 Türkiye Elemeleri Başlıyor

17.09.2026 - 11:07

L'Oréal Türkiye’den ABD’ye Yönetici Transferi

17.09.2026 - 10:56

Turknet ve Monster Notebook Oyuncular için Güçlerini Birleştirdi

17.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel