Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Bakan Şimşek'ten Müjde: İmalat Sanayiinde Büyüme Sürüyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 24 imalat sanayi sektöründen 18'inde büyüme olduğunu açıkladı. Sanayi üretimindeki olumlu gelişmeler umut veriyor!

Yayınlama: 09.10.2025 - 15:02 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 73
Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları, Türkiye ekonomisi için sevindirici haberler içeriyor. Sanayi üretimindeki büyüme trendi, özellikle imalat sektöründe gözlenen artışlarla dikkat çekiyor. Bakan Şimşek, bu olumlu tablonun sürdürülebilir büyüme dinamiklerini güçlendireceğini vurguladı. Ayrıca, emek yoğun sektörlere yönelik desteklerin artırılacağını ve haksız rekabetin önüne geçileceğini belirtti. Bu gelişmeler, Türkiye'nin sanayi alanındaki rekabet gücünü artırma hedefi doğrultusunda atılan önemli adımlardır.

ANKARA-BHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretiminde yılın ilk sekiz ayında gözlenen gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ocak-Ağustos 2025 döneminde sanayi üretiminin takvim etkisinden arındırılmış olarak yıllık yüzde 3,9 büyüdüğünü bildirdi.

Şimşek, 24 imalat sanayi sektörünün 18’inde üretim artışı yaşandığını belirterek, “Sanayi üretiminde olumlu eğilim sürüyor” ifadesini kullandı.

Bakan, sermaye malları ve yüksek teknolojili üretimin 2025 yılında güçlü performans gösterdiğini vurguladı. Emek yoğun sektörlerde üretimi canlandırmak için ilave destekler üzerinde çalışıldığını ifade eden Şimşek, ayrıca uluslararası kurallara aykırı sübvansiyonlu ürünlerin yurt içi pazara girişini sınırlayacak tedbirler alındığını belirtti.

Şimşek, sanayinin rekabet gücünü kalıcı biçimde artırarak sürdürülebilir büyüme dinamiklerini güçlendireceklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretimindeki son gelişmeleri değerlendirerek, 2025 yılının ilk sekiz ayında takvim etkisinden arındırılmış olarak %3,9'luk bir büyüme kaydedildiğini duyurdu. 24 imalat sanayi sektöründen 18'inde üretim artışı yaşanması, sanayideki olumlu eğilimin devam ettiğini gösteriyor. Özellikle sermaye malları ve yüksek teknolojili üretimde güçlü bir performans gözlemlenirken, emek yoğun sektörlerin canlandırılması için ilave destekler üzerinde çalışılıyor. Ayrıca, uluslararası kurallara aykırı sübvansiyonlu ürünlerin yurt içi pazara girişini engellemek amacıyla tedbirler alınıyor. Bakan Şimşek, sanayinin rekabet gücünü kalıcı olarak artırarak sürdürülebilir büyüme dinamiklerini güçlendirme hedefini yineledi.

# Mehmet Şimşek # imalat sanayi # sanayi üretimi
Son Haberler

DAPEK'te Altyapı Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

14.09.2026 - 16:09

VakıfBank ve MEXT’ten sanayici ve ihracatçıların yeşil dönüşümüne liderlik edecek iş birliği 

14.09.2026 - 15:43

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

MultiSport Türkiye, 5 Yılda 100 Bin Çalışanı Harekete Geçirdi

14.09.2026 - 14:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel