Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Balıkesir Büyükşehir'den Çocuklara Bilim ve Çevre Şöleni: Eğlenerek Öğreniyorlar!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Mayıs ayı programıyla çocuklar, bilim ve çevre konularında hem eğlenceli hem de uygulamalı eğitimler aldı. Geleceğin bilim insanları ve çevre dostları, interaktif atölyelerde deneyimleyerek öğrenmenin tadını çıkardı.

Yayınlama: 21.05.2026 - 12:36 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 38
Paylaş:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan çocukları bilim ve çevreyle dolu dolu bir etkinlikle buluşturdu. Mayıs ayı boyunca süren bu özel programda, minik kaşifler su tasarrufundan biyolojik çeşitliliğe, orman ekosistemlerinden döngüsel ekonomiye kadar birçok farklı konuda eğitimler aldı. Sadece teorik bilgilerle kalmayan çocuklar, takımyıldızı tasarımı ve akciğer modeli yapımı gibi uygulamalı atölyelerde bilimsel süreçleri bizzat deneyimleme fırsatı buldu. Bu sayede hem çevreye duyarlı bireyler olarak yetişiyor hem de bilimsel düşünme becerilerini geliştiriyorlar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bu vizyoner yaklaşımı, çocukların erken yaşta çevre bilinci ve bilim sevgisi kazanmasında önemli bir rol oynuyor ve geleceğe ışık tutuyor.

Farklı yaş gruplarına yönelik hazırlanan etkinliklerde öğrenciler hem eğlenerek öğrendi hem de çevre bilinci kazandı.

Mayıs ayı programı kapsamında; su tasarrufu, su varlıkları, biyolojik çeşitlilik, orman ve toprak ekosistemi, sürdürülebilir yaşam ve döngüsel ekonomi gibi birçok farklı konuda eğitimler gerçekleştirildi. Ayrıca takımyıldızı tasarım, topaç yapımı ve akciğer modeli yapım atölyeleriyle öğrenciler uygulamalı etkinliklere katılarak bilimsel süreçleri deneyimleme fırsatı buldu.

ÇOCUKLAR DENEYİMLEYEREK ÖĞRENİYOR

Programlar; TEMA Vakfı temsilcilikleri, Sürdürülebilirlik ve Çevre Eğitim Derneği (SÜRÇED), SİSKAD Derneği ve BASKİ iş birlikleriyle gerçekleştirildi. Eğitimlerde çevre farkındalığı, geri dönüşüm, sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları ve doğa sevgisi üzerine çeşitli uygulamalı çalışmalar yapıldı. Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde öğrenciler interaktif düzeneklerle bilimsel konuları keşfederken aynı zamanda çevreyi korumanın önemi hakkında bilinç kazandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çocukların erken yaşta bilim ve çevre bilinciyle yetişmesine yönelik eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara yönelik düzenlediği bilim ve çevre eğitim programı, farklı yaş gruplarından öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sundu. Mayıs ayı boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde, su varlıklarından sürdürülebilir yaşama, biyolojik çeşitlilikten orman ekosistemlerine kadar geniş bir yelpazede konular işlendi. Öğrenciler, TEMA Vakfı, SÜRÇED, SİSKAD Derneği ve BASKİ gibi önemli iş birlikleriyle hazırlanan programlarda, interaktif düzenekler ve uygulamalı atölyeler aracılığıyla (takımyıldızı tasarımı, topaç yapımı gibi) bilimsel kavramları deneyimleyerek öğrendi. Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi'nde düzenlenen bu programlar, çocukların erken yaşta çevre farkındalığı kazanmalarına, geri dönüşüm ve doğa sevgisi gibi sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları edinmelerine büyük katkı sağladı. Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesillerin çevreye duyarlı ve bilimle iç içe yetişmesi amacıyla bu tür eğitim faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel