Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Balıkesir'de Öğrenci Dostu Lokantalar: 30 TL'ye Doyasıya Lezzet!

Ayvalık Belediyesi'nin öğrenci lokantaları, 30 TL'ye 3 çeşit yemek sunarak öğrencilerin favorisi oldu. Proje, aile bütçesine destek olmanın yanı sıra başkana ödül de getirdi!

Yayınlama: 15.05.2025 - 03:31 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 52
Paylaş:

Balıkesir Ayvalık'ta, öğrencilerin yüzünü güldüren bir proje hayata geçirildi. Ayvalık Belediyesi'nin Öğrenci Kent Lokantaları, sadece 30 TL'ye sağlıklı ve doyurucu yemekler sunarak büyük beğeni topladı. Bu proje, özellikle ekonomik zorluklar yaşayan öğrencilere ve ailelerine büyük bir destek sağlıyor. Öğrencilerin derslerine daha dinç girmesine olanak tanıyan bu uygulama, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Peki, bu başarılı projenin detayları neler? Öğrenciler bu lokantalar hakkında ne düşünüyor?

BALIKESİR-BHA Balıkesir'de Ayvalık Belediyesi’nin Öğrenci Kent Lokantaları, 30 TL’ye sağlıklı ve doyurucu yemek sunarak 77 bin tabldotla öğrencilerin beğenisini kazandı. Proje, aile bütçelerine destek olurken, Başkan Mesut Ergin’e Kent&Başkan ödülü getirdi. Balıkesir Ayvalık Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projesi Öğrenci Kent Lokantaları, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine ekonomik, sağlıklı yemek imkânı sunuyor. Açıldığından bu yana 77 bin tabldot yemek servis eden lokantalar, 3 çeşit yemek ve meyveyi sadece 30 TL’ye sağlıyor. Boğaziçi Otel altındaki lokanta günlük 200 ilköğretim öğrencisine, Adliye arkasındaki lokanta ise 750 lise ve üniversite öğrencisine hizmet veriyor. 8 ayda 32 bin, 3 ayda 45 bin tabldot sunulan lokantalar, öğrencilerin sağlıklı beslenmesini destekliyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, projenin gençlerin eğitim hayatını kolaylaştırdığını belirterek, “Öğrencilerimiz 30 TL’ye kaliteli yemekle derslere dinç giriyor. Aile bütçelerine destek oluyor, öğün atlamayı önlüyoruz. Türkiye’de ilk olan bu proje, okullar kapanana kadar devam edecek” dedi. Başkan Ergin, fikrin Mart 2024’te bir vatandaşın ekonomik zorluklarını paylaşmasıyla doğduğunu anlatarak, bir babanın çocuğuna sadece 100 TL harçlık verebildiğini, bunun tosta bile yetmediğini söyledi. Öte yandan Ayvalık Belediyesi, “Öğrenci Kent Lokantaları” projesiyle Kent&Başkan dergisinin 2025 Ödülleri’nde, 1400 belediye arasında ödüle layık görüldü. Başkan Ergin, ödülü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin gururuyla aldı.

Ayvalık Belediyesi'nin Öğrenci Kent Lokantaları projesi, açıldığı günden bu yana 77 bin tabldot yemek servis ederek öğrencilerin takdirini kazandı. Günlük olarak yüzlerce öğrenciye hizmet veren lokantalar, 3 çeşit yemek ve meyveyi sadece 30 TL'ye sunuyor. Proje, öğrencilerin sağlıklı beslenmesine katkı sağlarken, aile bütçelerine de önemli ölçüde destek oluyor. Başkan Mesut Ergin, projenin okullar kapanana kadar devam edeceğini ve Türkiye'de bir ilk olduğunu vurguladı. Bu başarılı proje, Ayvalık Belediyesi'ne Kent&Başkan dergisinin 2025 ödüllerini de getirdi.

# Öğrenci Lokantaları # Ayvalık Belediyesi # Ucuz Yemek
Son Haberler

AXA Türkiye, “House of Brokers” Buluşmasında İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

17.09.2026 - 16:04

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Bosch Silecek Sistemlerinin 100 Yılı

17.09.2026 - 14:16

Borusan Contemporary’de Yeni Sezon İki Sergiyle Başlıyor

17.09.2026 - 14:14

Diş Hekimliğinde 'Vaka Çeşitliliği' ve 'Yapay Zekâ' Dönemi!

17.09.2026 - 14:12

Red Bull Sporcusu Deniz Öncü, Moto2’de Avusturya Grand Prix’sinde Yarışacak

17.09.2026 - 14:09

Lenzing, Tekstilin Yolculuğunu İzlenebilir Kılıyor

17.09.2026 - 13:46

Türkiye ile Çin Arasında “Yuvaya Dönüş” Hareketi

17.09.2026 - 13:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel