Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Başkan Adem Uzun'un Görevi Hatice Betül Karakuş'a Devredildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, makamını Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu öğrencisi Hatice Betül Karakuş'a devretti. Karakuş, hayvan hakları ve geri dönüşüm konularına dikkat çekerek yeni projelerin başlatılacağı müjdesini verdi.

Yayınlama: 23.04.2024 - 15:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 56
Paylaş:

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel bir devir töreniyle kutladı. Görevi devrederek çocuklara yönetim deneyimi kazandıran Başkan, Hatice Betül Karakuş'un önemli mesajları ile gündeme geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Münasebetiyle Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, makamını Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu öğrencisi Hatice Betül Karakuş'a devretti. Umut Ekrem Küpeli ise Belediye Başkanvekili görevini üstlendi.

SİVAS (İGFA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel hale gelen çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreni, Sivas Belediyesi Başkanlık makamında da gerçekleşti.
 

Belediye Başkanlığı görevini devralan Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu öğrencisi Hatice Betül Karakuş, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken "Filistin’de binlerce masum çocuk öldüğü için bayramımız buruk geçiyor." dedi.
 

Başıboş hayvanlara da değinen Başkan Karakuş, “Başıboş hayvanları uygun barınaklara yerleştireceğiz. Böylelikle hem hayvanlar, hem de vatandaşlarımız zarar görmeyecekler. Aynı zamanda her sokağa geri dönüşüm kutuları koyarak şehrimize ve ülkemize katkı sağlayacağız.” ifadesini kullandı.  

Küçük misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ise "Şehrimizin en önemli sorunlarından biri olan başıboş sokak hayvanlarına sahip çıkacağız. Geri dönüşüm de bizim için çok önemli bir konu... Şehrimizi yeşil Sivas yapmak istiyoruz, yenilenebilir Sivas yapmak istiyoruz... Bunun için de yeni projeler başlatacağız." diyerek tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun'un çocuklara özel jesti, hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlamını yansıttı hem de toplumsal duyarlılığı artırdı. Hatice Betül Karakuş'un başıboş hayvanlar ve geri dönüşüm konularında verdiği sözler, şehirde olumlu değişimlerin habercisi olarak dikkat çekti. Yeni projeler ve sürdürülebilirlik öncelikleriyle Sivas'ı daha yaşanabilir kılmayı hedefleyen Belediye Başkanı ve Karakuş'un mesajları, vatandaşlar arasında olumlu yankı uyandırdı.

# Başkanlık devir töreni # Hatice Betül Karakuş # 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı # hayvan hakları # geri dönüşüm
Son Haberler

Akfen Gönüllüleri, 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

02.11.2026 - 17:27

INAN Derneği Genç Akademi İlk Mezunlarını Verdi

02.11.2026 - 17:27

YEKA RES-2026 Yarışmaları Yapıldı

02.11.2026 - 17:23

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel