Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

Başkan Büyükkılıç’tan 9 bin 788 besicinin su faturasına 16 milyon TL’lik destek

Yayınlama: 21.08.2024 - 13:41 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 22
Paylaş:

Başkan Büyükkılıç, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin su faturalarının yarısını ödediklerini, bu zamana kadar 9 bin 788 hayvan işletmesi sahibinin su faturalarına toplam 16 milyon 380 bin TL’lik destek verildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, besicilerimize bu zamana kadar çok özel ve önemli desteklerde bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz” dedi.

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin her zaman en güçlü destekçisi olduklarını, 9 bin 788 hayvan işletmesi sahibine toplam 16 milyon 380 bin TL harcanarak faturaların yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını duyurdu.

Başkan Büyükkılıç’ın özel önem verdiği tarım ve hayvancılık alanında ilçelerin tamamına yönelik yatırımlar ve hizmetler hız kesmeden devam ederken, bu kapsamda çiftçiye ve besiciye büyük destekler veriliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kayseri’mizde, çiftçimizi, besicimizi gözeterek tarım ve hayvancılık konusunda kentimizi zenginleştirmek için el ele, gönül gönüle gayret göstermekteyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, çiftçimize ve besicimize bu zamana kadar çok özel ve önemli desteklerde bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz“ dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hayvancılığı desteklemek amacıyla hayvancılıkla uğraşanların tahakkuk edecek su faturalarının yüzde 50’sinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını hatırlattı. 

32 MİLYON TL’LİK FATURANIN YARISINI BÜYÜKŞEHİR ÖDEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararı gereğince, TÜRKVET sisteminde aktif kaydı bulunan ve kendi üzerine su abonesi olması şartı ile hayvancılıkla uğraşan şahıs işletmelere tahakkuk ettirilen su faturalarının yüzde 50’sinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafınca karşılandığını belirterek, şunları söyledi:

“Hayvancılığı ve tarımı çok önemsiyoruz. Hayvancılığa en büyük desteği bizim dönemimizde veriyoruz. Bu açıdan su paralarının yüzde 50’sini ödüyoruz, üreticimiz yeter ki daha fazla üretsin. Bu kapsamda 9 bin 788 hayvan işletmesi sahibinin faturaların yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi’nce karşılandı. 9 bin 788 besicimiz, 6 milyon 534 bin 980 metreküp sarfiyat ile su tüketti. 32 milyon 453 bin TL’yi bulan su faturalarının toplam 16 milyon 380 bin TL’si Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanarak, besicilerimize büyük destek sağladık. Bu vesileyle, besicilerimiz ve çiftçilerimizle el ele, omuz omuza şehrimizi ve ülkemizi bu alanda çok daha iyi yerlerde getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel