Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Başkan Erkan Aydın Kosova Ziyaretinde

Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl 19’uncusunu düzenlediği Sultan 1. Murad Hüdavendigar’ı anma töreni için Kosova’da bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ve Kosova İslam Birliği’ni ziyaret etti.

Yayınlama: 06.07.2024 - 10:13 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmanlı'nın şehit padişahı 1. Murad Hüdavendigar'ı Kosova'da anma töreni için heyetleri ziyaret etti. Balkanların ve Kosova'nın Türkiye ile tarihi kardeşlik bağları güçlendi.

Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl 19’uncusunu düzenlediği Sultan 1. Murad Hüdavendigar’ı anma töreni için Kosova’da bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ve Kosova İslam Birliği’ni ziyaret etti.

BURSA (İGFA) - Osmanlının savaş meydanlarında şehit düşen tek padişahı olan 1. Murad Hüdavendigar, Osmangazi Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği anma etkinlikleri ile yad ediliyor. Başkan Aydın, Kosova’nın başkenti Priştine’deki anma töreni öncesinde beraberindeki heyetle birlikte bir dizi ziyarette bulundu. Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye Cumhuriyeti Piriştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ve Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternova’yı ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerde Bursalı yurttaşların selamını Kosova’ya getirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Balkanların Bursa için çok önemli olduğunu söyledi. Özellikle Osmangazi’de Kosova’dan göç etmiş birçok soydaşın yaşadığını ifade eden Başkan Aydın, “Balkan coğrafyasında yaşayan soydaşlarımız ile bağlarımızı her zaman güçlü tutmalıyız. Kosova da Osmanlıdan beri Türkiye ile bağlarını koparmayan kardeş ülkemiz. Bursa’nın bu bölge ile olan kardeşlik bağlarının daha da gelişmesi, bu bölgedeki soydaş nüfusunun azalmaması için biz de bu geleneksel etkinliklerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Osmangazi Belediyesi Başkanı Erkan Aydın, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ve Kosova İslam Birliği'ne yaptığı ziyaretlerde Balkanlar'da yaşayan soydaşlarımızı unutmadı. Aydın, Bursa'nın Kosova ile olan kardeşlik bağlarını güçlendirmek adına geleneksel etkinliklerine devam edeceklerini belirtti.

# Erkan Aydın # Sultan 1. Murad Hüdavendigar # Balkanlar Bursa için önemli
Son Haberler

AMD ve Meta, Meta’nın Süper Zeka Altyapısına Güç Vermek İçin Stratejik Ortaklıklarını Genişletiyor

27.10.2026 - 17:55

Susamamak, Suya İhtiyaç Duymadığınız Anlamına Gelmiyor

27.10.2026 - 17:31

Türkiye'nin makine ihracatında AB ile yeni dönem

27.10.2026 - 17:27

Zeiss Türkiye, İki Ülke Arasında Güvenilir Bir Teknoloji Köprüsü

27.10.2026 - 17:09

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü Yüzde 35 Artışla 508 Milyar TL’ye Ulaştı

27.10.2026 - 17:02

İstanbullular Cumhuriyet'in 103. Yılını Coşkuyla Kutlayacak

27.10.2026 - 16:48

Türkiye Kupası’nda heyecan artıyor: Kura çekimi 4 Kasım’da

27.10.2026 - 16:45

Millî Enerji 2040 vizyonuyla enerji bağımlılığının azaltılması hedefleniyor

27.10.2026 - 16:33

Aksa Doğalgaz Teknoloji, Operasyonel Mükemmellik ve Sürdürülebilirlik Odaklı Büyümeye Devam Edecek

27.10.2026 - 16:28

Türkiye’nin Temiz Sanayi Dönüşümüne Yönelik Yatırımların Önünü Açmak için Önemli Buluşma

27.10.2026 - 16:15
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel