Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Teknoloji
Teknoloji

Başkan Tugay: Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz

Yayınlama: 25.11.2024 - 17:39 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 24
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan Karşıyaka Mavişehir’deki TOKİ’ye ait 21 bin metrekarelik rekreasyon alanını satın almak için başvuruda bulundu.

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Geçmiş yıllarda da satışı gündeme gelen ancak tepkiler üzerine geri çekilen Şemikler’deki 21 bin 432 metrekare büyüklüğündeki rekreasyon alanı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Emlak Yönetim) tarafından yeniden satışa çıkarıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde alanın özel mülkiyete geçmemesi, rekreasyon alanı olarak kalması için mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 27 Kasım Çarşamba günü yapılacak ihaleye belediye olarak girileceğini söyledi.

Başkan Tugay,  “Kamuya ait olması gereken rekreasyon alanının özel mülkiyete verilmesine karşıyız. Alanın, halka ait rekreasyon alanı olarak kalmasını istiyoruz. Bunun için belirlenen satış fiyatından almak üzere başvuruda bulunduk. Çarşamba günü ihaleye gireceğiz. Açık artırma olması halinde talip çıkmamasını bekliyoruz. Açık artırmaya çıkılması ve başkalarının da buraya talip olmaları halinde alanın özel mülkiyete geçmemesi için her türlü yolla itirazımızı yapacağız.” diye konuştu.

Son Haberler

Fon soruşturmasında yeni gelişme: 5 milyar liralık ödeme sonrası tedbirler kaldırıldı

24.10.2026 - 08:44

Süper Lig'de 9. hafta heyecanı: Kritik maçlar futbolseverleri bekliyor

24.10.2026 - 08:37

Meteoroloji'den yeni hafta tahmini: Yağışlar yurt geneline yayılacak

24.10.2026 - 08:33

Resmi Gazete'de bugün: 24 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları

24.10.2026 - 08:31

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel