Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Başkan Zeyrek, Seda Eller'in Ailesine Adliye'de Destek Oldu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Seda Eller’in ilk duruşmasına katıldı. Zeyrek, ailenin yanında olarak cezaların caydırıcı olmasını istediklerini belirtti.

Yayınlama: 19.12.2024 - 17:53 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 48
Paylaş:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, katledilen Seda Eller'in ailesine destek olmak için Adliye'ye gitti. Zeyrek, kötüye giden kadın cinayetleri konusunda cezaların ağırlaşmasını ve kadına şiddetin son bulmasını istedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Seda Eller’in ilk duruşmasına katıldı.

MANİSA (İGFA) - Geçtiğimiz Eylül ayında Manisa’da yaşanan kadın cinayetinde, uzaklaştırma kararı bulunan ve boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından evinde hayattan koparılan Seda Eller’in ilk duruşması bugün yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Adliye’ye giderek Seda Elleri’in annesi Zehra Canşahin ve babası Mustafa Durmaz’a destek verdi. Adliye önünde CHP İl Başkanı İlksen Özalper, ailenin avukatları, kadın derneklerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ailenin yakınları yer aldı. 

Başkan Zeyrek, “Cezaların Caydırıcı Olmasını İstiyoruz”

Adliyeye gelerek görülecek davada aileye destek vermek istediklerini söyleyen Başkan Zeyrek, “Bugün Seda kardeşimizi haince katleden eşinin mahkemesi için adliyenin önündeyiz. Maalesef ki günümüzde kadına şiddet her geçen gün artıyor. Bu cezaların en ağır, yaptırımların çok güçlü, cezaların caydırıcı olmasını istiyoruz. Adliyede hem annemizin hem babamızın yanında olmak istedik. Birazdan görülecek davada bu suçu işleyen cani inanıyorum ki, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu ülkemize de bir örnek olacaktır. Bu olayların son bulmasını temenni ediyoruz.

Biz, kadına şiddetin artık son bulması için her yerde yüksek sesle bağırırken maalesef kadınlarımızı hala adliye kapılarında, hastane kapılarında hatırlar ve anar olduk. Biz, bu son bulsun diyoruz. Artık hiçbir anne, hiçbir baba, kızının gördüğü şiddetten dolayı buralarda ağıt yakmasın istiyoruz. Cezaların caydırıcı olduğu, insanlarımızın bu bilince ulaştığı noktada biz artık kadına şiddetin son bulmasını istiyoruz. Kadın istihdamının artmasını, kadının temsiliyetinin her yerde en üst seviyede olmasını istiyoruz. Buna yönelik çalışmalar içindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. İnşallah bugün son olur. Bir daha bu olaylar ne şehrimde ne de ülkemde tekrarlanmaz dileğindeyim. Burada ailenin yanındayım. Onların evladını toprağa verdik, bizler onların evladıyız. Her zaman içinde yanlarında olacağımın sözünü bir kez daha vermek istiyorum” dedi. 

Adliye binası önünde yapılan açıklamada CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Seda’nın, Kasım ayında katledilen 32 kadından biri olduğunu hatırlatarak, “Artık kadın cinayetlerine dur diyoruz” dedi. Seda Eller’in annesi Zehra Canşahin ve babası Mustafa Durmaz da verilecek cezanın en ağırının olmasını istediklerini dile getirdi. 

Manisa'da yaşanan trajik olayı hafif görmeyen Başkan Zeyrek, kadın cinayetlerine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Adliyedeki duruşmada ailenin yanında olduğunu söyleyen Zeyrek, Seda Eller için adaletin tecelli edeceğine inandığını vurguladı. Ailenin ve toplumun desteğine ihtiyaç duyan bu tür vakaların son bulmasını dileyen Zeyrek, kadına şiddetin artık son bulması için çalışmalarına devam edeceklerini de ifade etti.”

# Başkan Zeyrek # Seda Eller # Manisa
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel