Batman'da hafta sonu düzenlenen halk etkinlikleri, spor ve kültürü bir araya getirerek unutulmaz bir gün yaşattı. Vali Ekrem Canalp'in de katılımıyla renklenen etkinlikler, yöresel lezzetlerden el sanatlarına, çocuk yarışmalarından rafting heyecanına kadar geniş bir yelpazede katılımcıları büyüledi. Garzan Çayı'nda yapılan rafting etkinliği ise günün en dikkat çekici anlarından biri oldu. Vali Canalp'in sporculara eşlik etmesi, su sporlarına verilen desteğin önemli bir göstergesi olarak algılandı. Batman'ın turizm potansiyelini vurgulayan Vali Canalp, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini müjdeledi.

BATMAN-BHA Düzenlenen halk etkinlikleri, yöresel kültür ve sporun iç içe geçtiği unutulmaz bir güne sahne oldu. Halk oyunları, konserler, çocuk yarışmaları ve rafting gibi birçok etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in de katılım sağladığı etkinliklerde; halk oyunları gösterileri, arbane performansı, müzik öğretmenleri konseri ve geleneksel çocuk oyunları yarışmaları izleyenlerden tam not aldı. Renkli görüntülere sahne olan uçurtma şenliği ise özellikle çocuklar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Yöresel lezzetler ve el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği stantlar da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Katılımcılar, bir yandan kültürel zenginlikleri deneyimlerken diğer yandan alışverişin keyfini çıkardı. Etkinliklerin en heyecan verici anlarından biri ise Garzan Çayı’nda gerçekleştirilen rafting oldu. Alıçlı mesire alanı yanından geçen çayda düzenlenen rafting etkinliğinde, Vali Ekrem Canalp de sporculara eşlik ederek heyecana ortak oldu. Su sporlarına verilen desteğin artarak süreceği mesajı verilirken, doğa ile iç içe gerçekleştirilen bu etkinlik doğaseverlerden tam not aldı. Etkinlikler hem kültürel mirasın yaşatılması hem de toplumun farklı kesimlerinin bir araya gelerek kaynaşması açısından büyük önem taşıdı. Katılımcılar, böyle organizasyonların devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdi. “BU BÖLGE TURİZM FIRSATI SUNUYOR” Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık ve çok sayıda vatandaş katıldığı etkinlikte konuşan Vali Canalp, su sporlarının turizm potansiyeline dikkat çekti. Vali Canalp; “Garzan Çayı’nda rafting yapmanın heyecanını yaşadık. Botumuz devrildi ama tekrar binip yolculuğumuza devam ettik. Burası hem doğasıyla hem de su sporlarıyla büyük bir turizm fırsatı sunuyor” dedi. Batman'ın doğa ve kültür turizmi açısından sahip olduğu potansiyele de vurgu yapan Vali Canalp, yakın zamanda hizmete açılan Malabadi Tabiat Parkı’nın ilk haftasında 5 bin ziyaretçiyi ağırladığını ve Alıçlı Mesire Alanı'nın iki yılda önemli bir dönüşüm yaşadığına dikkat çekti. Vali Canalp, önümüzdeki hafta Batman’daki en büyük yeşil alan projesini de kamuoyuna tanıtılacağını ifade etti.

Batman'da düzenlenen etkinlikler, yöresel kültürün yaşatılması ve farklı kesimlerin bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıdı. Vali Ekrem Canalp'in Garzan Çayı'nda rafting yapması, su sporlarının ve bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Etkinliklerde halk oyunları gösterileri, konserler, çocuk yarışmaları ve yöresel lezzetlerin sergilendiği stantlar büyük ilgi gördü. Vali Canalp, Batman'ın Malabadi Tabiat Parkı ve Alıçlı Mesire Alanı gibi önemli turistik merkezlere sahip olduğunu ve bu potansiyeli değerlendirmek için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Önümüzdeki günlerde Batman'daki en büyük yeşil alan projesinin de kamuoyuna tanıtılacağını duyurdu.