Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Batman'da Yıllardır Süren Kan Davası Son Buldu! Aileler Barıştı

Batman'da husumetli İrgi ve Ekinci aileleri, BATGEV Başkanı Ömer Cangir'in arabuluculuğuyla barıştı! Bu tarihi uzlaşı, bölgede umutları yeşertti.

Yayınlama: 17.06.2025 - 15:05 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 44
Paylaş:

Batman'da uzun yıllardır devam eden ve derin yaralar açan İrgi ve Ekinci aileleri arasındaki kan davası, sonunda son buldu. Batman Toplumsal Gelişim Vakfı (BATGEV) Başkanı Ömer Cangir'in yoğun çabaları ve taraflarla yaptığı birebir görüşmeler sonucunda, aileler barışmayı kabul etti. Bu önemli gelişme, sadece iki aileyi değil, tüm Batman halkını sevindirdi. Barışın sağlanmasında büyük rol oynayan Cangir, bu uzlaşmanın toplumsal barışa katkı sağlayacak örnek bir adım olduğunu vurguladı. Bu tarihi an, Batman'da yeni bir başlangıcın ve umudun simgesi oldu.

BATMAN-BHA

Batman Toplumsal Gelişim Vakfı (BATGEV) Başkanı, eğitimci-yazar Ömer Cangir, kentte uzun süredir aralarında husumet bulunan İrgi ve Ekinci ailelerini barıştırdı. Bir süredir iki tarafla birebir görüşmeler yürüten Cangir, taraflar arasında anlayış ve diyalog zeminini oluşturarak ailelerin barışmasını sağladı.

Barış sürecinin ardından açıklama yapan Cangir, "Barış; geçmişi temize çekmek için değil, geleceği kirletmemek içindir. Bu topraklar binlerce yıldır kardeşliği, dayanışmayı ve birlikte yaşama kültürünü yaşatmış coğrafyalardır. Sorunlarımızı büyütmek yerine çözüm odaklı yaklaşmak zorundayız" dedi.

Göreve geldiğinden bu yana toplumsal dayanışma, eğitim ve barış süreçlerine yönelik birçok etkinlikle gündeme gelen Ömer Cangir, barışı sağlamanın sadece aileler arasında değil, tüm Batman halkı için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Cangir, “İki aile arasında sağlanan bu barış sadece bir uzlaşma değil, aynı zamanda Batman’da toplumsal barışa katkı sağlayan örnek bir sulh olarak da hafızalarda yer edinecek” dedi.

Barışın sağlandığı buluşmanın ardından İrgi ve Ekinci ailelerinin temsilcileri, BATGEV Başkanı Cangir’e teşekkür ederek sürece katkılarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Batman'da İrgi ve Ekinci aileleri arasındaki uzun süreli husumet, BATGEV Başkanı Ömer Cangir'in arabuluculuğu ile sona erdi. Cangir, taraflar arasında diyalog kurarak ve anlayış zemini oluşturarak ailelerin barışmasını sağladı. Barışın ardından yapılan açıklamada, Cangir, bu uzlaşmanın sadece aileler için değil, tüm Batman halkı için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Aile temsilcileri, Cangir'e teşekkür ederek sürece katkılarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu olay, Batman'da toplumsal barışın sağlanması adına atılan önemli bir adım olarak tarihe geçti.

# Batman barış # Aile Husumeti # Ömer Cangir
Son Haberler

Bebek Ürünlerinde El Örgüsü Trendi Güçleniyor

03.08.2026 - 22:31

Endüstriyel Ethernette Dijital Dönüşümü Hızlandıran Gelişme

03.08.2026 - 22:27

SEISO’dan Ankara Polatlı’ya 60 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı

03.08.2026 - 22:22

Kocaeli, deniz kaynaklı afetlere karşı güç birliği yaptı

03.08.2026 - 21:03

İş Bankası, Ekonomiye Destekte Özel Bankalar Arasındaki Liderliğini Sürdürüyor  

03.08.2026 - 18:36

Milas Belediyesi’nden Ulaşımda Büyük Hamle

03.08.2026 - 17:47

Düzce'de Atık Yağ Kampanyası Sürüyor

03.08.2026 - 17:39

Mediamarkt Türkiye Dijital Kanallarındaki Ürün Gamını Genişletiyor

03.08.2026 - 17:25

Türkiye'nin Temmuz Ayı İhracatı 25,6 Milyar Dolar Oldu

03.08.2026 - 16:43

Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Malatya'da Başlıyor

03.08.2026 - 16:41
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel