Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bayram Acısı: Trafik Kazalarında 26 Can Kaybı! İşte İlk 3 Günün Bilançosu

Bayram tatilinin ilk üç gününde meydana gelen 2 bin 238 trafik kazasında 26 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 590 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, denetimlerin arttırıldığını duyurdu.

Yayınlama: 08.06.2025 - 12:57 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 103
Paylaş:

Kurban Bayramı sevinci, acı bir tabloyla gölgelendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı verilere göre, bayram tatilinin ilk üç gününde binlerce kaza meydana geldi ve maalesef onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise oldukça yüksek. Yetkililer, denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtirken, sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Peki, bu acı tablonun ardındaki nedenler neler? Bayram tatilinde trafik güvenliğini sağlamak için hangi önlemler alınıyor?

ANKARA - BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı süresince yurt genelinde yaşanan trafik kazalarına ilişkin güncel verileri paylaştı. Arife günü ile bayramın birinci ve ikinci gününü kapsayan ilk üç günlük tatil sürecinde toplam 2 bin 238 trafik kazası meydana geldiğini belirten Bakan Yerlikaya, bu kazalarda 26 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 bin 590 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Bayramın ikinci günü olan dün, tek başına 683 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 9 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 1143 kişi ise çeşitli şekillerde yaralandı.

Tatil süresince emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin sahada yoğun şekilde görev yaptığını belirten Yerlikaya, bayramın ilk üç gününde toplam 1 milyon 351 bin 653 aracın denetlendiğini söyledi. Denetimlerin cezadan çok, kazaların önlenmesi ve can kayıplarının azaltılması amacıyla yapıldığını vurgulayan Bakan, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Son olarak kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Yerlikaya, sürücüleri dikkatli olmaya davet etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, bayram tatilinin ilk üç gününde yurt genelinde 2 bin 238 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 26 kişi hayatını kaybederken, 3 bin 590 kişi yaralandı. Sadece bayramın ikinci gününde 683 kaza meydana geldi ve 9 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. Emniyet ve jandarma ekipleri, tatil süresince 1 milyon 351 bin 653 aracı denetledi. Bakan Yerlikaya, denetimlerin amacının cezalandırmak değil, kazaları önlemek ve can kayıplarını azaltmak olduğunu vurgulayarak, sürücülere trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.

# Bayram tatili trafik kazası # can kaybı # Ali Yerlikaya
Son Haberler

Rönesans Enerji’ye, ICBC’den 40 Milyon Dolarlık Yeni Yurtdışı Finansmanı

11.09.2026 - 13:56

Emlak Katılım Tasarruf Finansman 1 Yaşında

11.09.2026 - 13:44

ChangeNOW HUBS Istanbul COP31 Yolunda Türkiye'nin Sürdürülebilirlik Ekosistemini Bir Araya Getirdi!

11.09.2026 - 13:11

Casper 105 Servis Noktasıyla Türkiye Genelinde Hizmet Veriyor

11.09.2026 - 13:08

Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Programı İçin Başvurular Başladı

11.09.2026 - 11:20

Aroma, Yeni Döneme Güvenle Adım Atıyor

11.09.2026 - 11:17

Yapay Zeka e-ticarette Artık Bir Araç Değil, Akıllı Bir İş Ortağı

11.09.2026 - 11:07

Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 321 Binden Fazla Firmayı Denetledi

11.09.2026 - 10:55

World Medicine, Türkiye Ar-Ge 500 Araştırması’nda 125 Markasıyla 3’üncü Sırada

11.09.2026 - 10:53

Nu D-Active, Kapalı Alanlarda Enfeksiyon Riskini Akıllı Teknolojiyle Önlemeye Odaklanıyor

11.09.2026 - 10:51
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel