Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Bayramda Teknoloji Coşkusu: Hangi Ürünler Yok Sattı? İşte Teknosa'nın Raporu!

Teknosa, Kurban Bayramı'nda teknoloji tutkunlarının en çok tercih ettiği ürünleri açıkladı! Akıllı telefonlardan robot süpürgelere, hangi ürünler zirveye yerleşti?

Yayınlama: 12.06.2025 - 14:01 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 46
Paylaş:

Kurban Bayramı tatili, sadece sevdiklerimizle bir araya gelmekle kalmadı, aynı zamanda teknoloji tutkunları için de alışveriş fırsatları sundu. Teknosa'nın açıkladığı veriler, hangi ürünlerin bayramda en çok ilgi gördüğünü ortaya koyuyor. Akıllı telefonlardan akıllı saatlere, LCD TV'lerden robot süpürgelere kadar geniş bir yelpazede en çok satan ürünler belli oldu. Peki, tüketiciler hangi özelliklere ve renklere öncelik verdi? İşte, bayramın teknoloji trendlerine dair tüm detaylar ve alışveriş alışkanlıkları!

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, Kurban Bayramı’nın teknoloji alışveriş tercihlerini sıraladı.

Teknosa verilerine göre bayram döneminde ciroya katkısı en yüksek ilk 10 ürün akıllı telefon, LCD TV, tablet, gaming notebook, robot süpürge, şarjlı süpürge, akıllı saat, bluetooth kulaklık, notebook ve tam otomatik espresso makinesi oldu.

Adet bazında ise en büyük ilgi akıllı telefon, telefon şarj cihazı, ekran koruma hizmeti ve bluetooth kulaklık kategorilerinde gerçekleşirken, bayram boyunca vantilatör ve giyilebilir aksesuarlar da ilgi gören ürünler arasında yerini aldı.

EN ÇOK ALIŞVERİŞİ 30-44 YAŞ ARASI TÜKETİCİLER YAPTI

Akıllı telefonlarda 128 GB ve 256 GB hafıza öne çıkarken, sırasıyla siyah, mavi, beyaz ve gece yarısı renkleri tercih edildi.

LCD TV kategorisinde ise 65, 55 ve 75 inç ekranlar yüksek talep gördü.

Teknoloji alışverişini en çok 30-44 yaş arası müşteriler yaptı.

Teknosa'nın Kurban Bayramı teknoloji alışverişi verilerine göre, akıllı telefonlar, LCD TV'ler ve tabletler ciroya en büyük katkıyı sağladı. Adet bazında akıllı telefon, şarj cihazı ve bluetooth kulaklıklar öne çıktı. 30-44 yaş arası tüketiciler en çok alışverişi yaparken, akıllı telefonlarda 128GB ve 256GB hafıza, LCD TV'lerde ise 65, 55 ve 75 inç ekranlar tercih edildi. Vantilatör ve giyilebilir aksesuarlar da bayram boyunca ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Rapor, tüketicilerin bayram döneminde teknolojiye olan ilgisinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Son Haberler

Sanmar ve Saam Towage, 16. Çekici Geminin Teslimatıyla Ortaklıklarını Güçlendirdi

07.08.2026 - 21:23

VakıfBank’ın aktif büyüklüğü yıllık bazda yüzde 28 artışla 5,8 trilyon TL’yi aştı

07.08.2026 - 21:15

İş Bankası Grubu Üst Yönetiminde Görev Değişimi

07.08.2026 - 21:11

Alarko Carrier’da Ortaklık Yapısı Değişiyor

07.08.2026 - 21:08

Malatya'da Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Kortejle Başladı

07.08.2026 - 18:02

Sağlıklı Yaşam Programı Vatandaşları Bu Hafta da Sporla Buluşturdu

07.08.2026 - 17:32

Manisa Şehir Merkezinde 25 Yıllık Soruna Neşter Vuruldu

07.08.2026 - 17:21

Türkiye COP31’de Sıfır Atık ve Sanayi Vizyonunu Tanıtacak

07.08.2026 - 17:16

17 Milyon Büyükbaşta Dijital Küpe Dönemi Başlıyor

07.08.2026 - 17:02

Anadolu Dostluk Rallisi’nde İlk Yarı Tamamlandı

07.08.2026 - 16:39
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel