Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Eğitim
Eğitim

Beylikdüzü'nde Okul Güvenliği Alarmı! Denetimler Sıkılaştı

Beylikdüzü'nde öğrencilerin güvenliği için okul çevrelerindeki denetimler artırıldı. Zabıta ekipleri trafikten gıda güvenliğine kadar her alanda titiz bir çalışma yürütüyor.

Yayınlama: 10.09.2025 - 12:12 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 237
Paylaş:

Beylikdüzü'nde okul çevrelerindeki güvenlik endişeleri artarken, belediye harekete geçti. Öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde yaşadığı riskleri en aza indirmek amacıyla zabıta ekipleri sahaya indi. Peki, bu denetimlerde neler hedefleniyor? Hangi önlemler alınıyor? İşte Beylikdüzü'nde okul güvenliğini sağlamak için yapılan çalışmaların perde arkası ve tüm detayları...

Öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşabilmesi için sahada aktif görev alan ekipler, hem trafik düzenini sağlıyor hem de çevredeki işletmelerde gıda denetimleri gerçekleştiriyor.

Özellikle yaya geçitlerinde ve okul giriş-çıkış saatlerinde görev yapan zabıta ekipleri, öğrencilerin güvenli geçişini sağlarken trafik yoğunluğuna neden olan araç sürücülerine uyarılarda bulunarak olası kazaların önüne geçiyor.

Zabıta ekipleri, okul çevresindeki büfe ve işletmelerde hijyen kontrolleri yaparak satılan ürünlerin etiket ve son kullanma tarihlerini denetliyor. Uygunsuz ürünler tespit edilen işletmelere uyarılar yapılırken, gerekli durumlarda cezai işlemler uygulanıyor.

Zabıta Komiseri Ramis Çetin, “Çocuklarımızın okula giriş ve çıkışları esnasında yardımcı oluyoruz. Seyyar satıcı ve dilenci gibi faaliyetleri sonlandırırken, işletmelerdeki ürünlerin kontrolünü de sağlıyoruz. Olumsuz durumlarda tespit zabıtları düzenleyerek işlem yapıyoruz” dedi.

 

Beylikdüzü Belediyesi, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul çevrelerindeki denetimleri sıkılaştırdı. Zabıta ekipleri, trafik düzenlemesinden gıda denetimlerine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde yaya geçitlerinde görev yapan ekipler, öğrencilerin güvenli geçişini sağlarken trafik yoğunluğunu azaltmaya çalışıyor. Ayrıca, okul çevresindeki büfe ve işletmelerde hijyen kontrolleri yapılarak, uygunsuz ürünlerin satışı engelleniyor. Zabıta Komiseri Ramis Çetin, ekiplerin seyyar satıcı ve dilenci faaliyetlerini engellediğini, işletmelerdeki ürünleri denetlediğini ve olumsuz durumlarda gerekli işlemleri başlattığını belirtti.

Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel