Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Bilecik Yangınzedelere Milyonluk Destek! Devlet Yaraları Sarıyor

Bilecik'te yangın felaketinin ardından devlet harekete geçti! Yangın mağdurlarına 11,5 milyon TL'lik acil destek ödeneği sağlanacak.

Yayınlama: 07.10.2025 - 10:44 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 31
Paylaş:

Bilecik'te yaşanan elim yangın felaketinin ardından devletin şefkat eli uzandı. Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen 11,5 milyon TL'lik acil destek ödeneği, yangınzedelerin yaralarını sarmak için umut ışığı oldu. Bu önemli kaynak, evlerini kaybedenlerden, tarlaları yanan çiftçilere kadar herkesin yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olacak. Devletin bu hızlı ve etkili müdahalesi, vatandaşların yalnız olmadığını bir kez daha gösterdi. Peki, bu ödenek tam olarak kimlere dağıtılacak ve hangi ihtiyaçlar karşılanacak? İşte detaylar...

Bilecik’in Merkez, Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerinde geçtiğimiz aylarda yaşanan yangın felaketlerinin ardından, devlet tüm imkânlarını seferber ederek vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Afetin ilk anından itibaren sahada yürütülen çalışmalar kapsamında barınma, tarım ve hayvancılık destekleri hayata geçirilirken, Cumhurbaşkanlığı tarafından 11,5 milyon TL’lik yeni acil destek ödeneği sağlandı.

Yangınlardan etkilenenlere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; evi zarar görenler için kalıcı konut inşası başlatıldı, konteyner yerleşimleri tamamlanırken, tarımla uğraşan üreticilere büyükbaş ve küçükbaş hayvan, yem, balya ve hayvan çadırı dağıtıldı. TARSİM aracılığıyla çiftçilere hibe destekleri ulaştırılırken, Tarım Kredi Kooperatifleri, afet bölgesindeki ürünleri satın alarak üreticilerin devamlılığını destekledi.

11,5 MİLYON TL’LİK YENİ ÖDENEK

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Daire Başkanlığı, Bilecik’e 11,5 milyon TL’lik acil destek ödeneği aktardı. Söz konusu kaynakla, yangından zarar gören ve tespitleri tamamlanan 469 üreticiye kısa sürede ödeme yapılacağı bildirildi.

Devletin afetin ilk gününden itibaren tüm imkânlarıyla vatandaşın yanında olduğunu belirten Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, "Bu yeni ödenek, yaraların sarılması ve üreticilerimizin ayağa kalkması için büyük katkı sağlayacak. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

Bilecik'te meydana gelen yangınların ardından devlet, afetzedelere yönelik kapsamlı bir destek paketi açıkladı. Barınma, tarım ve hayvancılık alanlarında çeşitli yardımlar yapılırken, Cumhurbaşkanlığı tarafından sağlanan 11,5 milyon TL'lik ek ödenek, 469 üreticiye dağıtılacak. Vali Faik Oktay Sözer, bu ödeneğin yaraların sarılmasına ve üreticilerin yeniden üretime başlamasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Devletin afetin ilk anından itibaren gösterdiği dayanışma, Bilecik halkının moralini yükseltirken, yangınzedelerin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel