Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Bitlis Kitap Fuarı Rekor İlgi Gördü! Vali ve Milletvekili Ziyaret Etti

Bitlis Kitap Fuarı'na ziyaretçi akını! Vali Karakaya ve Milletvekili Bedirhanoğlu fuarı ziyaret ederek, etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Yayınlama: 26.05.2025 - 12:34 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 49
Paylaş:

Bitlis Kitap Fuarı, kapılarını açar açmaz büyük bir ilgiyle karşılaştı. Vali Ahmet Karakaya ve Milletvekili Turan Bedirhanoğlu'nun katılımıyla fuar, kültürel bir şölen havasına büründü. Fuar, ulusal ve yerel yayınevlerinin stantlarıyla dolup taşarken, okuma alışkanlığının teşvik edilmesi ve gençlerin bilgiyle buluşması hedefleniyor. Ziyaretçiler, sevdikleri yazarlarla tanışma ve yeni kitaplar keşfetme fırsatı buluyor. Fuar, Bitlis'in sosyal ve kültürel hayatına önemli bir katkı sağlayarak, şehirdeki dinamizmi artırıyor.

BİTLİS-BHA Bitlis Valisi Ahmet Karakaya ve Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis'te düzenlenen Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Ulusal ve yerel yayınevlerinin katılım sağladığı fuarda stantları tek tek gezen Karakaya ve Bedirhanoğlu, yayınevi temsilcileriyle sohbet ederek etkinlik hakkında bilgi aldı. Vali Karakaya, kitap fuarlarının toplumun her kesimine hitap eden kültürel buluşma noktaları olduğunu belirterek, “Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması adına bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor. Bitlisli hemşehrilerimizin fuara olan ilgisi bizleri memnun etti.” dedi. Milletvekili Bedirhanoğlu ise Kitap Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilen Gençlik Festivali’nin Bitlis’e sosyal ve kültürel anlamda hareketlilik kazandırdığını vurguladı. Bedirhanoğlu, “Bu tür etkinlikler, gençlerimizin bilgiyle, sanatla ve kültürle buluşmasına vesile oluyor. Bitlis’i daha dinamik ve üretken bir şehir haline getiriyor.” ifadelerini kullandı. Ziyarete Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Vali Yardımcısı V. Onur Aykaç, AK Parti İl Başkanı Av. Kadir Köstekçi, ilçe belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Bitlis Kitap Fuarı, Vali Karakaya ve Milletvekili Bedirhanoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Fuar, ulusal ve yerel yayınevlerinin katılımıyla okuyuculara geniş bir yelpaze sunuyor. Vali Karakaya, fuarın okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması açısından önemine değinirken, Milletvekili Bedirhanoğlu ise fuarın Gençlik Festivali ile eş zamanlı olarak düzenlenmesinin Bitlis'e sosyal ve kültürel canlılık getirdiğini belirtti. Fuar, Bitlis'i daha dinamik ve üretken bir şehir haline getirme hedefiyle düzenleniyor.

# Bitlis Kitap Fuarı # Ahmet Karakaya # Turan Bedirhanoğlu
Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel