Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bornova Belediye Başkanı, Sanayi Sitelerine Güçlü Mesaj Verdi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek ruhsatsız işletmelere karşı kararlılık mesajı verdi. Sınırlı bütçelerine rağmen önceliklerinin ilçedeki ruhsatlı ve çevreci işletmeler olduğunu vurgulayan Eşki, sanayi atıklarının çevreyi kirleten işletmelere izin verilmeyeceğini belirtti.

Yayınlama: 27.01.2025 - 09:06 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 16
Paylaş:

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi’nde ruhsatsız işletmelere karşı sert bir duruş sergiledi. İlçenin sanayi kimliğine vurgu yapan Başkan Eşki, ruhsatlı ve çevreci işletmelerin önemine dikkat çekti. Belediye olarak sınırlı bütçelerine rağmen sanayi atıklarının çevreyi kirleten işletmelere izin verilmeyeceğini belirtti.

İzmir'de Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek ruhsatsız işletmelere karşı kararlılık mesajı verdi.

Ziyarette Site Başkanı Turgay Avcı ve yönetim kurulu üyeleri, yolların tamiratı başta olmak üzere taleplerini iletirken, bugüne kadar sağlanan hizmetler için Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Belediye olarak sınırlı bütçelerini olduğunu hatırlatan Başkan Eşki, “Önceliğimiz ruhsatlı ve çevreye duyarlı işletmeler olacak. Bu alanda birlikte adım atalım, bu sorunları çözelim. Bornova’nın pek çok noktasında yol ve kaldırımların yeniden yapılmasıyla ilgili beklenti var. Bütçe imkanlarını sonuna kadar zorlayarak bu talebi karşılamaya çalışıyoruz. Elbette altyapı sorunları var ama içtenlikle söyleyeyim önceliğimiz ruhsat sorunlarının çözülmesi ve çevreye duyarlılığın artması. Elbirliği içinde bu konulara çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

RUHSATLI VE ÇEVRECİ İŞLETMELER DÖNEMİ

Bornova’nın sanayi kimliğine dikkat çeken Başkan Eşki, ruhsatsız işletmelerle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, “2. ve 3. Sanayi Sitesi’nde bu sorunu büyük ölçüde çözdük, sırada 4. ve 5. Sanayi Siteleri var. Belediyemizin sınırlı bütçesi, ruhsatsız işletmelerle değil, ruhsatlı ve çevreye duyarlı işletmelerle büyür ve Bornova’ya hizmet olarak geri döner” dedi. Başkan Eşki, samimi ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında yaptığı konuşmada ruhsatlı işletmelerin önemine vurgu yaparak, “Ruhsat alındığında bu gelirler hizmet olarak geri dönecek. Biz belediye olarak ruhsatsız işletmelere göz yummayacağız. Buna göz yumulduğunda ne tür facialar yaşandığı üzülerek görüyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, sanayi sitelerinin altyapı sorunlarının çözümünde iş birliğine açık olduklarını da belirtti.

Sanayi atıklarının toplanmasının yasal olarak belediyenin sorumluluğunda olmadığını hatırlatan Eşki, çevreyi kirleten işletmelere kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı. Geri dönüşüm yoluyla sanayi sitelerinin bu sorunu kendi bünyelerinde çözmesi gerektiğini ifade etti.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sınırlı bütçelerine rağmen ilçedeki sanayi sitelerinde ruhsatlı ve çevreci işletmelerin gelişimine odaklandıklarını açıkladı. Ruhsatsız işletmelerle mücadele kararlılığını vurgulayan Eşki, sanayi atıklarının toplanmasının belediyenin görevi olmadığını belirtti. İş birliği içinde altyapı sorunlarının çözümüne odaklanacaklarını söyleyen Eşki, çevreyi kirleten işletmelere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

Son Haberler

FNSS’den Amfibi Harekâtlara İnsansız Çözüm: İ-ZAHA

22.08.2026 - 20:26

Nemrut’un Dev Heykellerine 5 Yıllık Koruma Kalkanı

22.08.2026 - 20:23

Denizcilik ve Savunma Teknolojileri Gölcük’te Buluştu

22.08.2026 - 20:19

Uganda'dan ATO Üyelerine Ticari İş Birliği Teklifi

22.08.2026 - 20:17

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Müzikseverlerle AKM ve CSO Ada Ankara’da Buluşacak

22.08.2026 - 13:39

Logitech’e Red Dot Design Awards’tan Dört Ödül

22.08.2026 - 12:27

Akbank’tan Ticari Kart Dünyasında Bir Yenilik

22.08.2026 - 12:25

Sütaş, Pakistan’daki Yatırımlarını Büyütmek İçin Yeni Bir Adım Atıyor

22.08.2026 - 12:21

Ordu, İlk Kez Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde 

22.08.2026 - 11:28

Yeşilyurt’ta “Sağlıkla Kavuşalım” Projesi Hayata Geçti

22.08.2026 - 11:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel