Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Bornova'da 10 merkezde diş sağlığı eğitimi verilecek

Bornova Belediyesi, çocuklara erken yaşta ağız ve diş sağlığı alışkanlığı kazandırmak amacıyla eğitim ve tarama programı başlattı. Serintepe Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi'nde başlayan çalışmaların ilçedeki 10 merkezin tamamına yayılması, ardından okul ve mahallelerde de sürdürülmesi planlanıyor.

Yayınlama: 22.10.2026 - 12:54 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 24
Paylaş:

İZMİR - BHA

Bornova Belediyesi, Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezlerinden yararlanan çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı eğitimleri başlattı. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen program kapsamında çocuklara doğru diş fırçalama yöntemleri anlatılırken, diş kontrolleri de gerçekleştiriliyor.

İlk uygulaması Serintepe Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi'nde yapılan programın, ilçedeki 10 merkezin tamamında düzenlenerek yüzlerce çocuğa ulaşması hedefleniyor.

Çocuklara uygulamalı diş fırçalama eğitimi verildi

Serintepe'de düzenlenen etkinlikte Diş Hekimi Esra Özatay, çocukların diş kontrollerini gerçekleştirdi. Ardından diş fırçası ve macunun doğru kullanımı, hazırlanan maketler üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Özatay, günde en az iki kez diş fırçalamanın diş çürüklerinin önlenmesindeki önemine değindi. Çocuklar da eğitim sırasında merak ettikleri soruları sorarak ağız ve diş bakımı hakkında bilgi aldı.

Eğitimler okullara ve mahallelere taşınacak

Bornova Belediyesi, ağız ve diş sağlığı eğitimlerini Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezlerinin dışında da sürdürmeyi planlıyor.

Programın 10 merkezde tamamlanmasının ardından ilçe genelindeki okullarda ve mahallelerde de uygulanması hedefleniyor. Böylece daha fazla çocuğa ulaşılması ve erken yaşta ağız bakımına yönelik bilinç oluşturulması amaçlanıyor.

Başkan Eşki: "Eğitimleri 10 merkezimizin tamamına yayıyoruz"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocukların eğitimlerinin yanı sıra fiziksel gelişimlerine ve sağlıklarına da önem verdiklerini belirtti.

Eşki, "Serintepe'den başlattığımız ağız ve diş sağlığı eğitimlerini ilçe genelindeki 10 aktivite merkezimizin tamamına yayıyoruz. Çocuklarımızın erken yaşta doğru fırçalama alışkanlığı edinmesi, ilerleyen yaşlarda yaşayabilecekleri pek çok sağlık sorununun önüne geçecektir." dedi.

Eğitimlerin okullarda ve mahallelerde de sürdürüleceğini ifade eden Eşki, programda görev alan sağlık personeline teşekkür etti.

Son Haberler

SPK’dan takas kesinliği ve pay blokajı açıklaması

22.10.2026 - 16:26

Akaryakıtta indirim sonrası yeni fiyatlar belli oldu

22.10.2026 - 15:15

KPSS Ortaöğretim'e yaklaşık 3 milyon aday katılacak

22.10.2026 - 14:54

Sergen Yalçın, A Milli Takım'a imzayı attı

22.10.2026 - 14:48

7. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü İçin Başvuru Süreci Gündemde

22.10.2026 - 14:34

Merkez Bankası Faiz İndirimine Gitti: Politika Faizi Yüzde 36’ya Geriledi

22.10.2026 - 14:01

TCMB’den faiz kararı: Politika faizi yüzde 36

22.10.2026 - 14:01

Tarihi Kuyumcu Han, İBB Miras Restorasyonuyla Şehir Araştırmaları Merkezi Oldu

22.10.2026 - 13:48

Bakan Gürlek duyurdu: 64 dosyada 71 cinayet faili meçhul olmaktan çıkarıldı

22.10.2026 - 13:26

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde görev yapacak isim belli oldu

22.10.2026 - 13:20
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel