Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Bozbey'den BESAŞ Ekmek Zammı Açıklaması: Sürdürülebilirlik Öncelikli!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Haziran ayı olağan meclis toplantısında BESAŞ’ın ekmek çeşitlerine yapılan son zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Bozbey, vatandaşın sofrasına maliyetine ekmek sunmayı hedeflediklerini vurgulayarak, girdi maliyetlerindeki artışlar karşısında sürdürülebilirlik ve bütçe dengesine dikkat çekti.

Yayınlama: 25.06.2024 - 18:12 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 34
Paylaş:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BESAŞ’ın ekmek fiyatlarına yapılan zamla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozbey, sürdürülebilir ekonomi ve vatandaşların alım gücü üzerinde durarak, BESAŞ'ın maliyetine ekmek sunma misyonunu vurguladı. Girdi maliyetlerindeki artışlar ve bütçe dengesine işaret eden Bozbey, ekonomik sürdürülebilirlik adına önemli mesajlar verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Haziran ayı olağan meclis toplantısında BESAŞ’ın ekmek çeşitlerine yaptığı zamla ilgili açıklamalarda bulundu.

BURSA (İGFA) - BESAŞ olarak asla para kazanma değil aksine vatandaşın sofrasına maliyetine o ekmeği getirmek olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, gönüllerinden geçen sürdürülebilir bütçe ile hizmetleri karşılaşmak olduğunu belirterek, “Ancak finansal olarak nasıl bir tabloyu devraldığımızı önceki toplantılarda açıklamıştım, biliyorsunuz” dedi. 

BESAŞ olarak ekmeğe en son geçen yıl Temmuz ayında zam yapıldığını ve 7,5 TL olduğunu hatırlatan Bozbey, “Bu süreç içerisine baktığımızda bu güne kadar 1 gün geçmiş olmasına rağmen neredeyse yüzde 100'e yakın bir artış olmasına rağmen biz ekmekte 400 gram ekmeği kilogramı 30 lira civarında tutarak 12,5 lira yaptık. Vatandaşlarımızın sofralarına maliyetine götürme çabasındayız” diye konuştu.

 Yaşadığımız sorunlar ve artan girdi maliyetleri sebebiyle tamamen Belediye bütçesinden karşılanacak gibi giden bir süreç var. Keşke aynı fiyattan ekmeği satabilsek. Yapılan fiyat artışı sadece yüzde 67. Yarın öbür gün yine akaryakıta ona buna gelecek zamla bu maliyet yine aşağı düşecek ve biz Belediye olarak yine BESAŞ'ı finanse etmek durumunda kalabiliriz."

Yüzde 100’ü aşan girdi artışlara rağmen yapılan zammın sadece yüzde 67 olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Alım gücü ve sorunları biliyoruz ve sürdürülebilir olması gerek. Yapılan güncellemeleri de Bursalıların lehine yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde yine çeşitli girdilere gelecek zamlarla bu maliyetlerimizde aşağıda kalacaktır. Biz belediye olarak yine BESAŞ’ı finanse etmek durumunda kalabiliriz” diye konuştu.
 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BESAŞ'ın ekmek fiyatlarına yapılan zamla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bozbey, vatandaşların alım gücünü ve sürdürülebilirlik perspektifini göz önünde bulundurarak, ekonomik dengeyi koruma ve maliyetlerin dengeli şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Artan girdi maliyetlerine rağmen ekmeğin maliyetini vatandaşlar için düşük tutma çabasında olduklarını belirten Bozbey, gelecekteki zamların da Bursa halkının lehine olacağını ifade etti.

# Bozbey # BESAŞ # ekmek zamı
Son Haberler

TÜSİAD Heyeti Çin’de Yapay Zekâ ve Teknoloji Temaslarında Bulunacak

30.10.2026 - 21:25

Costa Cruises, Costa Uygulamasını Türkiye için Kullanıma Açtı

30.10.2026 - 17:16

Yeşilay’da, Bağımlılık ve Sömürgecilik Arasındaki Tarihsel İlişki Masaya Yatırıldı

30.10.2026 - 16:59

TİMBİR Genel Başkanı Basa’dan FIRST FM’in 30. kuruluş yıl dönümüne kutlama mesajı

30.10.2026 - 16:54

Canon, Ofis Yazıcılarının Güvenliğini Artırmak İçin Öncü Printer EDR Teknolojisini Kullanıma Sunuyor

30.10.2026 - 16:34

Akkuyu Nükleer A.Ş. Bölgedeki Öğrencilere Yönelik Çevre Etkinliği Düzenledi

30.10.2026 - 16:16

Škoda’dan Küresel Pazarda Güçlü Satış Performansı

30.10.2026 - 16:13

Rosatom ile Togo Arasında Nükleer Enerji Anlaşması

30.10.2026 - 15:59

Gemlik’te Anadolu’nun Renkleri Cumhuriyet Coşkusuyla Buluştu

30.10.2026 - 15:40

Bakan Göktaş, Kurumsal İş Birliği ve Ortak Adımlar” Toplantısında Konuştu

30.10.2026 - 15:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel