Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Eğitim
Eğitim

BTÜ’de Uluslararası Finans ve Ekonomi Kongresi Değerlendirildi

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Finans Ekonomi ve Sürdürülebilir Politikalar Kongresi’nde küresel ekonomik gelişmeler değerlendirildi. 150’ye yakın akademisyenin katıldığı kongrede, ekonomik alanlar üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Yayınlama: 29.04.2024 - 09:49 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 37
Paylaş:

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Finans Ekonomi ve Sürdürülebilir Politikalar Kongresi'nde küresel ekonomik gelişmeler masaya yatırıldı. 150’ye yakın akademisyenin katılımıyla yapılan kongre, ekonomik alanda fikir paylaşımı sağladı.

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 2. Uluslararası Finans Ekonomi ve Sürdürülebilir Politikalar Kongresi (ICOFESP) gerçekleştirildi. “Döngüsel Ekonomi ve Dijitalleşme, Sürdürülebilir Gelecek” ana temasıyla yapılan kongreye, 14 farklı ülkeden akademisyen katıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 2. Uluslararası Finans Ekonomi ve Sürdürülebilir Politikalar Kongresi (ICOFESP) gerçekleştirildi. “Döngüsel Ekonomi ve Dijitalleşme, Sürdürülebilir Gelecek” ana temasıyla yapılan kongreye, 14 farklı ülkeden akademisyen katıldı.Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Kırklareli Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ortaklığında düzenlenen ‘2. Uluslararası Finans Ekonomi ve Sürdürülebilir Politikalar Kongresi’nin açılışı, BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da yapıldı. 24-27 Nisan tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi gerçekleştirilen kongrede finans ve ekonomi alanında; dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm yönetimi, girişimcilik ve inovasyon, iklim değişikliği, sürdürülebilir şehirler, yapay zekâ, endüstri 4.0, toplum 5.0 gibi konular ele alındı. 150’ye yakın akademisyen kongre kapsamında, ekonomik anlamda sürdürülebilir gelecek adına fikirlerini sunarak, sorunların çözümüne yardımcı oldu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Yenilikçi üniversite vizyonumuza uygun olarak; üniversitemiz çatısı altında Bursa’mızın, bölgemizin ve ülkemizin problemlerinin çözümüne yönelik kongrelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

BTÜ DÖNÜŞMEDE DE ÖNCÜ

BTÜ olarak; bilgi üretmekle birlikte, bilgiyi yayma, toplumla paylaşma ve uygulamaya dönüştürme sorumluluğuna büyük önem verdiklerini kaydeden Rektör Çağlar, “Düzenlediğimiz kongrelerle, sadece akademik camiaya değil, aynı zamanda iş dünyasına, kamu kurumlarına ve tüm topluma ışık tutacak değerli bilgiler sunuyoruz. Günümüz dünyasında, ekonomik, teknolojik ve çevresel değişimler çok büyük bir hızla yaşanıyor. Üniversiteler olarak, iş dünyası ve toplumun bu değişimlere uygun dönüşümünü sağlayacak yöntemler geliştirmek ve tedbirler almak durumundayız. Kongremiz, sadece akademik alanda değil, aynı zamanda küresel düzeydeki değişim ve dönüşümleri anlamak ve yönlendirmek açısından da önemli bir misyon üstlenmektedir” diye konuştu.

16 PARTNER ÜNİVERSİTE 150’YE YAKIN AKADEMİSYEN

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, kongrenin günümüz sorunlarının çözümü noktasında önemli çıktılara ev sahipliği yapacağına inandığını söyledi. Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz ise BTÜ’nün her kesimin yararına olacak pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade etti. Kongre hakkında bilgi veren Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rengin Ak, “İlkini 2023 yılında Üsküp’te gerçekleştirdiğimiz kongremizin ikincisini BTÜ ev sahipliğinde düzenliyoruz. Bu yıl ‘Döngüsel Ekonomi ve Dijitalleşme Sürdürülebilir Gelecek’ ana temasıyla düzenlediğimiz kongremize, yerli ve yabancı 16 partner üniversite, 14 farklı ülkeden 150’ye yakın yoğun bir akademisyen katılımı söz konusu. Kongrede amacımız, ulusal ve küresel boyuttaki güncel ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesidir. Bizler bilim insanları olarak yaşadığımız dünyada küresel problemlere dikkat çekip, buna çözüm üretmeye odaklandık” ifadelerini kullandı.

“KONGRENİN BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ ANLAMLI”

BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, “Sürdürülemez hale gelen dünyanın sorunlarına, bu kongrede güzel öneriler geleceğini düşünüyorum” dedi. SUBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Esen, doğal kaynakların sınırlı olduğu bu iklimde, döngüsel ekonominin önemine dikkat çekerek, “Bu kongrenin Bursa’da, bu temayla gerçekleştirilmesinin özel bir anlamı var. Bursa bir sanayi şehri ve Türkiye’nin ihracatta rekabetçi olabilmesi için verimli ekonomiyi merkeze alması gerekiyor. Döngüsel ekonomi, Türkiye’nin ihracat gücü için önemli bir konudur. Kongrede elde edilecek sonuçların, akademisyenlere ve iş dünyasına önemli çıktılar sağlamasını ümit ediyorum” diye konuştu.

Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Kaya da “BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü olarak organize ettiğimiz bu etkinliğin düzenlenmesinde ciddi bir ekip işi söz konusu. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen kongre, küresel ekonomik gelişmelerin tartışıldığı verimli bir platform sağladı. Kongrede, finans ve ekonomi alanında uzmanlaşmış akademisyenler, gelecekte sürdürülebilir bir ekonomi için çözüm önerileri geliştirdi. BTÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleşen kongre, akademik dünyaya faydalı bilgiler sunmanın yanı sıra küresel çapta değerli işbirliklerinin de önünü açtı.

# BTÜ # Uluslararası Kongre # Finans ve Ekonomi
Son Haberler

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

Türk Cerrahi Derneği ile Medtronic Türkiye’den Cerrahi Eğitiminde Uzun Soluklu Stratejik İş Birliği

14.09.2026 - 13:19

4. Fethiye Uluslararası Film Festivali 4-8 Kasım’da Sinemaseverlerle Buluşacak!

14.09.2026 - 13:17

Güneş ve Rüzgârın Elektrik Üretimindeki Payı Hızla Artıyor

14.09.2026 - 12:59
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel