Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Bursa Büyükşehir Belediyesi Dere Temizliği Çalışmalarını Hızlandırıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dere yataklarında devam eden temizlik ve taşkın koruma çalışmalarına hız vererek olası sel felaketlerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Yayınlama: 03.02.2025 - 11:05 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 42
Paylaş:

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, derelerdeki temizlik çalışmalarını hızlandırarak, sel felaketlerini önlemeye odaklanıyor. Kentin altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar atan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in liderliğindeki ekip, dere temizliği ve taşkın koruma projelerine devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, olası yağışların neden olabileceği taşkınların önüne geçmek amacıyla devam eden dere temizliği ve taşkın koruma çalışmalarına hız verdi.

BURSA (İGFA) - Küresel ısınma ve değişen iklim koşullarına bağlı olarak ani yağışlar yüzünden yaşanan sel felaketleri, son yıllarda dünya genelinde önemli bir sorun haline geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de gerek merkezde gerek 17 ilçedeki derelerde olası taşkınların önüne geçmek için dere yataklarında temizlik ve ıslah çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ayvalı Deresi, Mudanya Çınarlı Deresi ve Karanlık Deresi bunun son örneklerini oluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sağlıklı bir kentin ancak güçlü bir altyapı üzerine inşa edilebileceğini belirtti.

Kent merkezinin yanı sıra 17 ilçede de altyapı çalışmalarından taviz vermediklerini söyleyen Başkan Bozbey, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının iyileştirilmesinin yanında dere ıslah ve temizliği çalışmalarının da yağışların neden olabileceği olası taşkın ve sel felaketlerinin önlenmesinde büyük önem taşıdığını ifade etti. BUSKİ marifetiyle periyodik aralıklarla gerçekleştirilen dere temizliklerine hız verdiklerini anlatan Başkan Bozbey, “Son olarak Nilüfer ilçesi Yüzüncü Yıl, 29 Ekim, Ertuğrul, Altınşehir, Özlüce ve 19 Mayıs mahallelerinden geçen Ayvalı Deresi, Mudanya Çınarlı Deresi ve yine Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi’nden geçen Karanlık Deresi’nde temizlik çalışmalarını başlattık. Taşkınların ve olası sel felaketlerinin önüne geçilmesinde, derelerin ıslahı ve temizliği büyük önem taşıyor. Derelerdeki canlı hayatının devam etmesi için de temizlik çalışmalarını önemsiyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim değişikliği ve ani yağışlara karşı hazırlıklı olmak için dere temizliği ve taşkın koruma önlemlerini arttırıyor. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in vurguladığı gibi, güçlü bir altyapıyla güvenli bir kent oluşturmanın önemini vurguluyorlar. Dere temizliği çalışmaları, Bursa'nın 17 ilçesindeki derelerde de sürdürülerek taşkınların önlenebilmesi için kapsamlı bir strateji izleniyor.

# Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü # dere temizliği # taşkın koruma çalışmaları
Son Haberler

FNSS’den Amfibi Harekâtlara İnsansız Çözüm: İ-ZAHA

22.08.2026 - 20:26

Nemrut’un Dev Heykellerine 5 Yıllık Koruma Kalkanı

22.08.2026 - 20:23

Denizcilik ve Savunma Teknolojileri Gölcük’te Buluştu

22.08.2026 - 20:19

Uganda'dan ATO Üyelerine Ticari İş Birliği Teklifi

22.08.2026 - 20:17

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Müzikseverlerle AKM ve CSO Ada Ankara’da Buluşacak

22.08.2026 - 13:39

Logitech’e Red Dot Design Awards’tan Dört Ödül

22.08.2026 - 12:27

Akbank’tan Ticari Kart Dünyasında Bir Yenilik

22.08.2026 - 12:25

Sütaş, Pakistan’daki Yatırımlarını Büyütmek İçin Yeni Bir Adım Atıyor

22.08.2026 - 12:21

Ordu, İlk Kez Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde 

22.08.2026 - 11:28

Yeşilyurt’ta “Sağlıkla Kavuşalım” Projesi Hayata Geçti

22.08.2026 - 11:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel