Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yaşam
Yaşam

Bursa Gemlik'te Sivrisinek Kontrolü Başladı - Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren'in özel talebiyle ilçede sivrisinek larvalarının yoğun olduğu noktalarda larva mücadelesine başladı. Karsak Deresi'nde gerçekleştirilen çalışmalar, Gemliklilerin rahat bir yaz geçirmelerini sağlamayı hedefliyor.

Yayınlama: 14.04.2024 - 09:33 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 59
Paylaş:

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren liderliğinde Bursa'nın Gemlik ilçesinde sivrisinek larvalarına karşı önemli bir adım atıldı. Bahar aylarında başlatılan larva ilaçlama çalışmaları, Gemliklilerin yazın keyfini sivrisinek ve haşere sorunu olmadan çıkaracak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde vatandaşların rahat bir yaz geçirebilmesi amacıyla Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in özel talep ve ricasıyla larva mücadelesine başladı.

Gemlik Life / BURSA (İGFA) - Bursa'nın Gemlik ilçesinde sivrisinek larvalarının en yoğun olduğu Karsak Deresi’nde çalışmalar yapıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren; yerel ve Büyükşehir belediyeleri işbirliği ile Gemliklilerin sıcak yaz günlerinde sivrisinek ve haşerelerden etkilenmemesi adına haşerelerin larva dönemine denk gelen bahar ayında ilçede su birikintilerinde, derelerde, menfezlerde ve yol kenarlarında ilaçlama çalışmalarına hızlı şekilde başlatıldığını söyledi.

Başkan Deviren, İlçe genelinde ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini duyurdu.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde sivrisinek larvalarının yoğun olduğu bölgelerde yapılan larva ilaçlama çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren'in öncülüğünde yürütülen çalışmalar, ilçe genelinde vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir yaz geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor. İlçede su birikintileri, dereler, menfezler ve yol kenarları düzenli olarak ilaçlanarak sivrisinek ve haşere populasyonunun kontrol altına alınması hedefleniyor.

# Bursa Gemlik # larva ilaçlaması # Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren
Son Haberler

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak Oldu

02.11.2026 - 15:08

Beşiktaş 2 farklı üstünlüğü koruyamadı! Kasımpaşa’dan muhteşem geri dönüş!

02.11.2026 - 14:22

Enerji Sektörünün 20. Buluşması EIF 2026 İçin Geri Sayım Başladı

02.11.2026 - 14:20

Trabzonspor evinde kazandı! Gaziantep FK’ye 2-0’lık tarife!

02.11.2026 - 14:20

A Milli Takım’ın Fransa Deplasmanı İçin Misafir Tribün Biletleri Satışta

02.11.2026 - 14:05

12. Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Tamamlandı

02.11.2026 - 13:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel