Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Bursa Gemlik'te Sokak Hayvanlarına Besleme Takviyesi Yapıldı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün düzenli olarak sokaktaki canlara besleme sağladığı 50 adet besleme istasyonu ve mama odağına katkıda bulundu. Gencali Mahallesi'nde yapılan çalışmalarda hasarlı mama odakları yenilendi ve sıcak havalarda su kapları dolduruldu.

Yayınlama: 02.08.2024 - 14:24 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 53
Paylaş:

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren liderliğinde, Gemlik'te sokak hayvanlarına yönelik besleme takviyesi çalışmaları hız kazanıyor. Besleme istasyonları ve mama odakları yapılan kontrollerle daha etkin hale getiriliyor. Gemlik Belediyesi, her yıl yüzlerce köpeğe tedavi ve kısırlaştırma hizmeti sunarak sahipsiz hayvanları koruma altına alıyor.

Bursa'da Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün düzenli olarak gerçekleştirdiği sokaktaki canları besleme çalışmalarına katıldı.

BURSA (İGFA) - Gemlik'te merkez ve çevre mahallelerde olmaz üzere 50 adet bulunan besleme istasyonu, mama odağı ve mama ve su kaplarının kontrol, bakım ve doldurma çalışmaları devam etti.

Gencali Mahallesi'ndeki çalışmalara Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ile muhtar Mürüvet Günay da katıldı. Hasarlı mama odakları yenileri ile değiştirildi. Mamanın yanı sıra sıcak havalarda sokaktaki canların faydalanması için su kapları da dolduruldu.

Gemlik Belediyesi tarafından her yıl 800 ile 1000 köpeğe tedavi ve kısırlaştırma yapıldığını belirten Başkan Deviren, başka il ve ilçelerden Gemlik kırsalına sahipsiz köpeklerin bırakıldığını söyledi.

Yetkililerin kendi bölgelerinde kısırlaştırma yaparak sokaktaki canlara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Deviren, "Problemi bu şekilde çözemeyiz. Herkes kendi bulunduğu noktada sokak hayvanlarına sahip çıkar ve onları kısırlaştırırsa hayvanların uyutulması konusu gündemden çıkmış olur" şeklinde konuştu.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, belediye ekipleri tarafından sokaktaki canlara yönelik yapılan besleme çalışmaları, belediye başkanı Şükrü Deviren'in katılımıyla daha da güçleniyor. Besleme istasyonları ve mama odağı bakımıyla sokak hayvanlarının yaşam koşulları iyileştirilirken, kısırlaştırma hizmetleri ise sahipsiz hayvanların çoğalmasını engelliyor. Böylelikle Gemlik, diğer illere örnek olacak sosyal sorumluluk projeleriyle sokak hayvanlarına kucak açmaya devam ediyor.

# Bursa # Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren # sokak hayvanları
Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel