Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bursa İnegöl'ün Park Sorununa Nefes Aldıran Proje: Mahmudiye'de 46 Araçlık Dev Otopark Açıldı!

Bursa İnegöl, parklanma sorununa yenilikçi bir çözümle nefes aldı! Mahmudiye'de kamulaştırılarak ulaşıma açılan çıkmaz sokak, şimdi 46 araçlık modern bir otoparka dönüştü.

Yayınlama: 20.01.2026 - 12:24 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 87
Paylaş:

Bursa İnegöl'de kronikleşmiş parklanma sorunu nihayet modern bir çözümle tarihe karışıyor. İnegöl Belediyesi'nin Mahmudiye Mahallesi'nde hayata geçirdiği bu örnek proje, sadece bir otopark olmaktan çok daha fazlasını vaat ediyor. Yıllardır mahalle sakinlerinin kabusu olan çıkmaz sokaklar, şimdi kamulaştırma süreciyle elde edilen geniş bir alanda 46 araçlık dev bir otoparka dönüştü. Bu dönüşümle birlikte hem trafik akışı rahatladı hem de bölgeye estetik bir dokunuş yapıldı. İnegöl'ün yaşam kalitesini artıran bu önemli projenin tüm detaylarını ve arkasındaki ilham verici hikayeyi keşfetmek için haberimizi okumaya devam edin!

Bursa İnegöl'de mahalle aralarında oluşturulan otoparklarla parklanma sorununa çözüm üreten İnegöl Belediyesi, Mahmudiye Mahallesinde örnek bir uygulamayı daha tamamladı. Aynı zamanda bir kamulaştırma hikayesi olan proje ile hem çıkmaz sokak ulaşıma açıldı hem de 46 araçlık otopark elde edildi.

Mahmudiye Mahallesinde Fethiye Çıkmazı ile Pehlivan Sokak arasında planlanan 402 ada üzerinde; 45, 46, 48, 66 ve 69 parsellerin yol ve park planlı alanda kalan toplam yaklaşık 1130 m2’lik kısımları, ayrı ayrı kamulaştırıldı. Kamulaştırmalar parsellere göre; 2020 yılından başlayarak 2023 yılına kadar farklı zaman dilimlerinde yapıldı. Kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından bölgede yıkım ve zemin düzenleme çalışmaları yapıldı.

2024 yılının ilk çeyreğinde önce parsellerde bulunan yapıların yıkımını tamamladı ve ardından zemin düzenleme çalışmaları yapıldı. Çarpık bir yapılaşma ve çıkmazların bulunduğu ada, bu çalışmayla daha kullanışlı, trafiğin işlediği bir bölgeye dönüştü. Zeminin çökme süresinin ardından da otopark alanının parke taş kaplaması gerçekleştirilerek 2.100 m2 alanda 46 araçlık konforlu bir otopark hizmete sunulmuş oldu. Otoparkta bölgenin kullanımı ve ihtiyacı göz önünde bulundurularak 42 adet binek araçla beraber 4 adet uzun araçlar için park alanı planlandı.

KAYMAKAM ARSLAN VE BAŞKAN TABAN YERİNDE İNCELEDİ

İnegöl Belediyesi tarafından sokakta altyapı çalışması da gerçekleştirildi. Yaklaşık 20 metre uzaklıkta bulunan Pehlivan Sokak üzerindeki mevcut boru hattından yeni bir hat tesis edildi ve menfez çalışması tamamlandı. Otopark alanına ait aydınlatma altyapıları da İnegöl Belediyesi tarafından tesis edildi, kablolama ve borulama işlemleri tamamlandı. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki Kaymakam Eren Arslan, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerle birlikte yapımı tamamlanarak hizmete sunulan otopark alanını yerinde inceledi. Mahalle sakinlerine yeni otoparkın hayırlı olması dilekleri iletildi.

 

Bursa İnegöl Belediyesi, Mahmudiye Mahallesi'nde gerçekleştirdiği örnek projeyle mahalle aralarındaki parklanma sorununa kalıcı bir çözüm getirdi. Fethiye Çıkmazı ile Pehlivan Sokak arasında bulunan, çeşitli parsellerde toplam yaklaşık 1130 m2'lik alan, 2020-2023 yılları arasında süren kamulaştırma çalışmaları sonucunda İnegöl Belediyesi tarafından mülkiyete alındı. Çarpık yapılaşmanın ve çıkmaz sokakların bulunduğu bu bölge, yıkım ve zemin düzenlemelerinin ardından modern bir dönüşüm yaşadı. Toplam 2.100 m2 alanda, 42 binek ve 4 uzun araçlık olmak üzere 46 araç kapasiteli, konforlu ve aydınlatmalı bir otopark oluşturuldu. Proje sayesinde hem çıkmaz sokak ulaşıma açıldı hem de bölgenin altyapısı güçlendirildi. İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban'ın yerinde incelediği bu yeni otopark, mahalle sakinlerinin yüzünü güldürürken, İnegöl'ün kentsel gelişimine de önemli bir katkı sağladı.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel