Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Bursa Keles Kirazı'nın Coğrafi İşaretli İlk Hasat Etkinliği

Bursa'nın dağ ilçesi Keles'te coğrafi işaret tescilli Keles Kirazı'nın bu yılki ilk hasatı büyük ilgi gördü. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar'ın da katıldığı etkinlikte, kirazın yöresel lezzeti ve kalitesi ön plana çıktı.

Yayınlama: 03.07.2024 - 16:29 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 52
Paylaş:

Bursa'nın dağlarında yetişen eşsiz Keles Kirazı, coğrafi işaretli hasatla bu yıl da gündemde! İl Müdürü İbrahim Acar'ın önderliğinde gerçekleşen etkinlikte, kirazın muhteşem tadı ve üreticilerin heyecanı bir araya geldi. Türkiye'nin kirazının parlayan yıldızı Bursa, bu sezon da rekolteyle gurur duyuyor.

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'te tadı ile damaklarda iz bırakan, coğrafi işaret tescilli Keles Kirazı hasat edilmeye başlandı.

BURSA (İGFA) - Keles Kirazı; iriliği, lezzeti ve sertliği gib​i özellikleri ile iç piyasada ve ihracatta talep görüyor.

İlk hasat için Keles'te düzenlenen programa katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar üreticilerle bir araya geldi.

Kiraz bahçelerini ziyaret eden İl Müdürü Acar, kirazın anavatanının Anadolu toprakları olduğunu, Dünyada en fazla kiraz üreten ülkenin ise Türkiye olduğunu hatırlattı.

Yurtdışı pazarında söz sahibi olmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken İl Müdürü, kiraz üretim miktarı ve kalitesini artırarak dünya piyasasında ilk sıraya çıkmanın hedeflenmesinin gerektiğine vurgu yaptı. Acar, kiraz üretiminde Türkiye'deki sayılı illerden biri olan Bursa'da üretim sezonun bereketli geçmesini temenni etti.

Kirazın ilk hasat etkinliğine Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ile birlikte Keles Belediye Başkan Vekili Numan Çakır ve üreticiler katıldı.

Bursa'nın tarımdaki önemli markalarından biri olan Keles Kirazı, coğrafi işaretle korunan özel bir ürün olarak ilk hasatını gerçekleştirdi. Kirazın anavatanına dönüş yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, üreticilerle bir araya gelerek sektörün geleceğine dair önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin kiraz üretimindeki gelişimine katkı sağlayan etkinlik, Keles Belediye Başkan Vekili Numan Çakır ve birçok üreticinin katılımıyla renkli anlara sahne oldu.

# Bursa Keles Kirazı # coğrafi işaret # İlk Hasat
Son Haberler

TÜSİAD Heyeti Çin’de Yapay Zekâ ve Teknoloji Temaslarında Bulunacak

30.10.2026 - 21:25

Costa Cruises, Costa Uygulamasını Türkiye için Kullanıma Açtı

30.10.2026 - 17:16

Yeşilay’da, Bağımlılık ve Sömürgecilik Arasındaki Tarihsel İlişki Masaya Yatırıldı

30.10.2026 - 16:59

TİMBİR Genel Başkanı Basa’dan FIRST FM’in 30. kuruluş yıl dönümüne kutlama mesajı

30.10.2026 - 16:54

Canon, Ofis Yazıcılarının Güvenliğini Artırmak İçin Öncü Printer EDR Teknolojisini Kullanıma Sunuyor

30.10.2026 - 16:34

Akkuyu Nükleer A.Ş. Bölgedeki Öğrencilere Yönelik Çevre Etkinliği Düzenledi

30.10.2026 - 16:16

Škoda’dan Küresel Pazarda Güçlü Satış Performansı

30.10.2026 - 16:13

Rosatom ile Togo Arasında Nükleer Enerji Anlaşması

30.10.2026 - 15:59

Gemlik’te Anadolu’nun Renkleri Cumhuriyet Coşkusuyla Buluştu

30.10.2026 - 15:40

Bakan Göktaş, Kurumsal İş Birliği ve Ortak Adımlar” Toplantısında Konuştu

30.10.2026 - 15:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel