Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Bursa Osmangazi’de Tarihi Surları Tehdit Eden Riskli Bina Yıkıldı

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın tarihi surlarını korumak için tarihi surları tehdit eden riskli binalardan birini yıktı. Yıkım sonrası tarihi alanlar gün yüzüne çıktı ve daha görünür hale geldi.

Yayınlama: 20.03.2025 - 15:10 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Bursa Osmangazi Belediyesi, tarihi surları tehdit eden riskli bina yıkarak tarihi mirası koruyor. Yıkım sonrası ortaya çıkan tarihi alanlar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Detaylar haberimizde!

Bursa’ya bağlı Osmangazi Belediyesi Bursa’nın tarihi surlarını tehdit eden riskli bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın yaklaşık 2300 yıllık geçmişi olan tarihi surlarını ortaya çıkartmak ve riskli yapılardan kurtarmak için çalışan Osmangazi Belediyesi, tarihi surları tehdit eden riskli binaları yıkaraktarihi yapıları ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Tarihi ve kültürel mirasın korunup gelecek kuşaklara taşınması adına  çalışmalarına hız veren Osmangazi Belediyesi, Kavaklı mahallesinde tarihi surları tehdit eden 3 katlı binayı yıkarak tarihi surların korunmasını sağladı.

Yıkımın ardından tarihi alanlar gün yüzüne çıkarken daha görünür olması sağlandı. Yıkımı takip eden Osmangazili vatandaşlar “Bursa’nın tarihini koruyarak güzelliklerini ortaya çıkartan çalışmalarından dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın tarihi surlarını koruma çalışmalarına devam ediyor. Kavaklı Mahallesi'nde gerçekleştirilen son yıkım, tarihi surların korunmasına ve gün yüzüne çıkarılmasına önemli bir katkı sağladı. Tarihi ve kültürel mirasın korunması adına yürütülen bu çalışmalar, vatandaşlar tarafından da büyük destek görüyor.

# Bursa Osmangazi # tarihi surlar # riskli bina
Son Haberler

AXA Türkiye, “House of Brokers” Buluşmasında İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

17.09.2026 - 16:04

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Bosch Silecek Sistemlerinin 100 Yılı

17.09.2026 - 14:16

Borusan Contemporary’de Yeni Sezon İki Sergiyle Başlıyor

17.09.2026 - 14:14

Diş Hekimliğinde 'Vaka Çeşitliliği' ve 'Yapay Zekâ' Dönemi!

17.09.2026 - 14:12

Red Bull Sporcusu Deniz Öncü, Moto2’de Avusturya Grand Prix’sinde Yarışacak

17.09.2026 - 14:09

Lenzing, Tekstilin Yolculuğunu İzlenebilir Kılıyor

17.09.2026 - 13:46

Türkiye ile Çin Arasında “Yuvaya Dönüş” Hareketi

17.09.2026 - 13:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel