Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Bursa Pazar Esnafının Sesi: Emekliler ve İthalat Sorunu

Enflasyon ve hayat pahalılığından herkes gibi pazar esnafı da nasibini alıyor. Emekli maaşları ve enflasyon ise Bursa pazarlarının ana gündem maddeleri. Esnafın ve müşterilerin sesi, siyasilere pazarda yaşanan sorunları bildiriyor.

Yayınlama: 05.04.2024 - 10:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 45
Paylaş:

Bursa'da Pazar Esnafı Ses Veriyor! Emekliler ve ithalat sorunuyla başa çıkmak için çözüm arayışında. Pazarda fiyatlar, emeklilerin alım gücü ve halkın ekonomik sıkıntılarına çözüm adına dikkat çeken sesler yükseliyor.

Enflasyon ve hayat pahalılığından herkes gibi pazar esnafı da nasibini alıyor. Emekli maaşları ve enflasyon ise Bursa pazarlarının ana gündem maddeleri.

Esmanur GÜLBAHAR / M. Taha ÇELİKBAŞ / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Herkes Duysun mikrofonuna konuşan pazar esnafı, müşterilerin çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğunu ve bu emekli maaşı ile zor geçinen emeklinin istediği gibi alışveriş yapamadığını belirtti.

ESNAF İÇİN ARTIK BAYRAM DA KURU GÜRÜLTÜ

Halkın daha fazla düşünülmesi gerektiğini kaydeden pazar esnafı, “Gelen de giden de hep aynı, olan halka oluyor. Fiyat oynuyor. Arada ihracatçılar var, komisyon var. Gelen herkes kendi cebini düşünüyor. Açlıktan, sefaletten ölmüş mü? Düşünen yok. Esnaf olarak rahatsızız. Bayram kuru gürültü. Millet ürün almaya korkuyor. Halk eziliyor.” şeklinde konuştu.

EMEKLİ YOKSA PAZAR ESNAFI YOK

Herkes Duysun mikrofonuna konuşan bir diğer pazar esnafı ise siyasi aktörlere mesaj iletti. Emeklinin, pazar esnafı için çok önemli olduğunu söyleyen esnaf şu ifadeleri kullandı:

“Fiyatlar yükselmiyor, havalar ısındı. Seçimlerden sonra fiyatlar ucuzladı. Marul otuz liraydı, yirmi beş liraya düştü. Mandalina elli liraydı, otuz liraya düştü. Kırk-elli liralık portakallar otuz liraya düştü. Çilek yüz liraydı, şimdi yetmiş liraya düştü. Buradan siyasi liderlere bir mesajım var: Emekliye hemen zam yapsınlar. Pazara gelen zaten emekli olan müşteri, onlar gelmezse bizim işimiz olmuyor. Emekliye ne kadar zam yaparlarsa bizim için o kadar iyi. Teyzeler geliyor, cüzdanlarını gösteriyor ve paramız yok diyorlar.”

“EMEKLİLER AÇ, EMEKLİLER AĞLIYOR”

Pazarda alışveriş yapan müşteriler ise “Kabaklara bakıyoruz, kabaklar yumuşak artık bitmiş ama on beş lira, ne yapalım? En ucuzuna gitmeye çalışıyoruz. Emeklinin maaşı yetmiyor. Emekliler aç. Hiç idare edemiyoruz. Kira bile en kötü yerlerde olmuş 10 bin lira. Millet ağlıyor, emekliler ağlıyor.” diyerek ekonomiye tepki gösterdi.

Bursa pazarlarında, enflasyon ve hayat pahalılığıyla başa çıkmaya çalışan esnaflar ve müşteriler, emeklilerin maaşlarındaki yetmezlikten, ithalat sorunlarına kadar pek çok konuda dertlerini paylaşıyor. Pazar esnafının dile getirdiği sorunların siyasi aktörlere iletilmesi ve çözüm arayışlarının artması bekleniyor. Emekli zamlarının pazardaki canlılığa etkisi, ekonomik dengeler ve halkın alım gücü üzerindeki etkileri gündemde tutulacak.

# Bursa Pazar Esnafı # Emekli Maaşları # İthalat Sorunu
Son Haberler

Küresel İş Ortağı Koç Holding'den COP31 Öncesi New York'ta İklim Mesaisi

27.09.2026 - 22:04

TİKA Güney Afrika’da Özel Çocukların Yanında Olmaya Devam Ediyor

27.09.2026 - 21:57

Sıfır Atık’ta 9 Yıllık Dönüşüm COP31’e Taşınıyor

27.09.2026 - 21:37

Bakan Ersoy: “Turizmi Dört Mevsime ve 81 İlimize Yaymak İçin Çalışıyoruz”

27.09.2026 - 21:35

İstanbul İçin Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

27.09.2026 - 16:33

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Başpehlivan Orhan Okulu Oldu

27.09.2026 - 16:32

Türk Telekom’la Sanatın Kalbi AKM’de Festival Heyecanı Başladı

27.09.2026 - 16:30

15. Uluslararası Antalya Gitar Festivali Sona Erdi

27.09.2026 - 10:58

Tepeboz’da Balıkçıya Destek, Çocuklara Saha Sözü

27.09.2026 - 10:58

Nilüfer’de Balkan Rüzgarı 

27.09.2026 - 10:56
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel