Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Eğitim
Eğitim

Bursa Yıldırım İlçesinde 'Dilimizin Zenginlikleri' Projesiyle Öğrenciler Dil Eğitimine Odaklanıyor

Millî Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Dilimizin Zenginlikleri' projesi, Bursa Yıldırım ilçesindeki okullarda hayata geçiriliyor. Öğrenciler, dilin zengin ve özgün eserlerini tanıyarak, dil eğitimine katkı sağlayan etkinliklerle dili daha iyi kullanmayı hedefliyor.

Yayınlama: 17.03.2024 - 11:54 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 224
Paylaş:

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki okullarda uygulanmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan ve öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını amaçlanan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Bursa Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Ders öğretmenleri koordinesinde haftalık olarak belirlenen konu başlıklarıyla uygulama gerçekleştiren öğrencilerin, dilin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak, eserlerlerde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenmesi amaçlanıyor.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda gerçekleştirilen derslerde haftalık olarak belirlenen Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma, Hikâye Tamamlama, Hikâye Kartı Hazırlama, Söyle-Çiz, Kitap Tanıtma Çalışmaları, Anlat Bakalım gibi konularda etkinlikler yapıyor.

ÖĞRENCİLER ETKİNLİKLERLE DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ TANIYOR

Proje eylem planı kapsamında hazırlanan konular haftalık olarak belirlenerek, işlenecek konuya uygun etkinlikler belirleniyor. Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin konuya olan dikkatini arttırmayı hedefleniyor. 

Gerçekleştirilen derslerde öğrencilerin etkinliklerle, eğlenerek öğrendiklerini dile getiren Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, "Her öğretim düzeyine özel hazırlanan programları etkinliklerle destekliyoruz. Program kapsamında Kutadgu Bilig okumaları, sözlük tasarım ve afiş yarışmaları gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz öğrencilerimizin dilimizde ve eserlerimizde geçen sözcüklerin anlamlarını öğrenmesini ve milletimizin kültürünü, düşünce dünyasını tanımalarını istiyoruz” dedi.

# Bursa Yıldırım # Dilimizin Zenginlikleri Projesi # Öğrenci Etkinlikleri
Son Haberler

DAPEK'te Altyapı Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

14.09.2026 - 16:09

VakıfBank ve MEXT’ten sanayici ve ihracatçıların yeşil dönüşümüne liderlik edecek iş birliği 

14.09.2026 - 15:43

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

MultiSport Türkiye, 5 Yılda 100 Bin Çalışanı Harekete Geçirdi

14.09.2026 - 14:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel