Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bursa'da Ana Kucakları Sayısı 100'e Çıkıyor: On Binlerce Çocuğa Ücretsiz Kreş Hizmeti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirdeki Ana Kucakları projesi kapsamında geleceğe yönelik önemli adımlar atacaklarını duyurdu. Toplumdan yoğun ilgi gören ücretsiz kreş sayısı 100'e çıkarılarak on binlerce çocuğa okul öncesi eğitim imkanı sunulacak.

Yayınlama: 28.03.2024 - 10:18 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 46
Paylaş:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ana Kucakları projesinin başarısını vurgulayarak, geleceğin teminatı olan çocukları ücretsiz kreşlerde en iyi şekilde yetiştireceklerini açıkladı. Şehir genelinde artan talep üzerine, on binlerce çocuğun geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesi için güçlü adımlar atılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın çocuğa okul öncesi eğitimin tamamen ücretsiz bir şekilde verildiğini belirterek, “Toplumdan yoğun ilgi ve talep gören Ana Kucakları ücretsiz kreş sayısını 100’e çıkararak on binlerce yavrumuzu geleceğe hazırlayacağız. Ana Kucakları kartopu misali büyümeye devam edecek” dedi.

BURSA (İGFA) - Bursa’da gencinde yaşlısına, kadınından erkeğine kadar tüm kesimlerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, toplumdan yoğun ilgi ve talep gören Ana Kucakları ücretsiz kreşleri şehrin birçok bölgesine götüreceklerini söyledi. Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla 2019 yılında Ana Kucakları projesini başlattıklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, zengin müfredatıyla çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırladıklarını ifade etti. Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz dönem hizmete aldığımız 32 ana kucağında 4 bine yakın yavrumuzun okul öncesi eğitimlerini tamamen ücretsiz bir şekilde tamamladık. Konu çocuklarımız olunca bizim için akan sular durur. Geleceğimiz olan yavrularımızın iyi insanlar olmasını ve iyi yerlere gelmesini arzuluyoruz. Uzmanlar, ‘bir çocuğun gelişiminin yüzde 90’ını 7 yaşına kadar tamamlar’ diyor. Biz de 4-6 yaş arasında alınan eğitimi kıymetli buluyoruz. Milli Eğitim’in müfredatı takip edilerek çocuklara okul öncesi eğitim veriliyor. Buna ek olarak ‘Değerler eğitimi’ ve ‘Şehrim bursa’ müfredatları işleniyor. Bütün kreşimizde her gün öğrencilerimize ücretsiz sabah kahvaltısı ve ikindi öğünü veriyoruz. Ayrıca çanta, kitap ve kırtasiye malzemeleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanıyor. Önümüzdeki dönem Ana Kucağı ücretsiz kreş sayısını 100’e çıkararak on binlerce yavrumuzu geleceğe hazırlayacağız. Ana Kucakları kartopu misali büyümeye devam edecek” dedi.

AİLE EĞLENCE MERKEZLERİ
Çocukların gelişiminde en önemli ihtiyaçlardan birisinin de aileleriyle ve yaşıtlarıyla eğlenerek vakit geçirmeleri olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bunun için de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyor ve aile eğlence merkezlerini hizmete alıyoruz. Çeşitli yaş gruplarına göre hazırlanan oyun alanlarında çocuklarımız eğlenirken, annelere de vakit geçirip sohbet edebileceği nitelikli mekânlar sunacağız” dedi.

ÖĞRENCİLERE KANTİN DESTEĞİ
Yeni dönemde ilköğretimdeki öğrencilerine yönelik çalışmaların da olacağını anlatan Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz senelerde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ancak kantini bulunmayan ilk ve ortaokullar için ‘Gezen Kantin’ uygulaması başlatmıştık. Öğrencilerimizin yüzünü güldürmüştük. Yavrularımızla bir araya gelerek ikramlarda bulunmuştuk. Yeni dönemde aile bütçesine katkı sağlamak ve çocuklarımızın okullarında sağlıklı gıdayla buluşmaları için ilköğretimdeki yavrularımıza kantin alışverişleri için destek sağlıyoruz. Bu desteği kullanırken yavrularımızın olumsuz etkilenmemesi hassasiyetiyle geliştirdiğimiz projeyle, Bursa Kantinciler Odamız işbirliğinde yavrularımıza aylık 600 TL’lik kantin desteği sunuyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu bizim için her şeyden daha önemlidir” diye konuştu.

Bursa'da çocukların eğitim ve sosyal yaşamlarına katkı sağlayan projelerle adından sıkça söz ettiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ana Kucakları projesiyle şehirdeki çocuklara önemli bir destek sunuyor. Ücretsiz kreş hizmetiyle dar gelirli ailelerin çocuklarının da eğitim imkanlarına erişebileceği projede, çocukların geleceğe hazırlanmasına büyük önem veriliyor. Yeni dönemde ilköğretimdeki çocuklara yönelik başlatılacak destek projeleriyle de öğrencilerin gelişimine katkı sağlanacak.

# Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı # Ana Kucakları projesi # ücretsiz kreş hizmeti
Son Haberler

Kruvaziyerde Yatırımlar Denizden Karaya Genişliyor

11.09.2026 - 16:41

Bakan Ersoy Sektörü Dinledi, Kentin Turizm Gündemi Masaya Yatırıldı

11.09.2026 - 16:30

Tamamen Elektrikli MINI Countryman, Yenilenen Tasarım Paketiyle MINI Online Store’da

11.09.2026 - 16:27

Botoks Artık Tutmuyorsa Nedeni İlaç Olmayabilir!

11.09.2026 - 16:09

Divan Grubu Oteller ve Ziyafet Birimleri Genel Müdür Yardımcısı Uygar Koçaş Oldu

11.09.2026 - 15:54

Akhisar’da 30 Yıllık Sorun Çözüme Kavuşuyor

11.09.2026 - 15:36

Kopya İntiharlara Dikkat!

11.09.2026 - 15:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de 26 Projenin Açılışını Gerçekleştirdi

11.09.2026 - 15:11

TÜİK Açıkladı: İhracat ve İthalatta Büyük İşletmeler Öne Çıktı

11.09.2026 - 15:05

Sodexo Türkiye’de Transformasyon Direktörlüğü’ne Onur Akyol Getirildi

11.09.2026 - 14:36
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel