Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Spor
Spor

Bursa'da Nefes Kesen 'Urban Downhill' Yarışı Coşkusu!

Bursa'da düzenlenen 'Urban Downhill' yarışı, adrenalin tutkunlarına unutulmaz anlar yaşattı. Şehir içi parkurda bisikletçiler, zorlu engelleri aşarak büyük beğeni topladı!

Yayınlama: 12.05.2025 - 14:09 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 29
Paylaş:

Bursa, Uluslararası Spor Festivali kapsamında Türkiye'nin ilk 'Urban Downhill' yarışına ev sahipliği yaptı. Mollafenari Mahallesi'nden başlayıp Tarihi Pınarbaşı Parkı'nda son bulan parkurda, sporcular zamana karşı yarıştı. Dar sokaklar, dik merdivenler ve keskin virajlar yarışmacıları zorlarken, izleyicilere de heyecan dolu anlar yaşattı. Bursa'nın tarihi dokusu içinde gerçekleşen bu adrenalin dolu etkinlik, spor ve eğlenceyi bir araya getirdi. 'Urban Downhill' yarışı, Bursa'nın spor turizm potansiyelini gözler önüne serdi.

Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü iş birliğinde düzenlenen Bursa Uluslararası Spor Festivali, 17 ilçede devam eden spor etkinlikleriyle dolu dolu geçiyor.

Doğa harikası parkurlara sahip olan Bursa, festival kapsamında yapılan Türkiye’nin ilk extrem bisiklet yarışı ‘Urban Downhill Yarışı’na (Şehir içi iniş) ev sahipliği yaptı. Mollafenari Mahallesi’nden başlayarak Tarihi Pınarbaşı Parkı’nda sona eren zorlu parkurda yarışmacılar, zamana karşı mücadele etti.

Dar sokakları, dik merdivenleri ve keskin virajları hız kesmeden inen sporcular, Bursalılara adrenalin dolu anlar yaşattı. Merdivenlerden ve virajlardan teknik beceri ve cesaretlerini kullanarak ustalıkla dönen sporcular, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Gün boyu Bursa’nın tarihi sokaklarında tarih yazan bisikletçiler, yarışma sonunda Bursalılardan alkış aldı.

Yarışmanın sonunda elitler kategorisinde Peter Bethell birinci, Emir Melik Peker ikinci, Ege Ürer ise üçüncü olurken, master kategorisinde birinci Fehmi Gürkan, ikinci Adam Lee, üçüncü ise Sinan Demir oldu.

Bursa'da düzenlenen 'Urban Downhill' yarışı, şehrin tarihi sokaklarını bir adrenalin parkına dönüştürdü. Yarışmacılar, zorlu parkurlarda becerilerini sergilerken, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Elitler kategorisinde Peter Bethell birinci olurken, master kategorisinde Fehmi Gürkan zirveye çıktı. Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen bu etkinlik, şehrin spor alanındaki iddiasını bir kez daha kanıtladı. 'Urban Downhill' yarışı, sadece bir spor etkinliği olmakla kalmayıp, aynı zamanda Bursa'nın tanıtımına da büyük katkı sağladı. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, şehrin spor turizmi açısından önem taşıyor.

Son Haberler

Aquila’dan Türkiye’ye İlk Yatırım: Enocta Küresel Ekosisteme Katıldı

28.07.2026 - 11:33

Anadolu Hayat Emeklilik’in aktif büyüklüğü 481 milyar TL oldu

28.07.2026 - 11:23

Vezirköprü’de Offroad Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu

28.07.2026 - 10:30

BNP Paribas Cardif Türkiye'nin Genel Müdür Yardımcılığı'na Ümit Helva Atandı

28.07.2026 - 10:16

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel