Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bursa'da Otogar Ramazan Bayramı Öncesi Sessiz Kaldı

Ramazan bayramına az bir zaman kala Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Otogar esnafı, araçlarda yer olduğunu belirtirken bilet satışlarının düşmesinden endişe duyuyor.

Yayınlama: 05.04.2024 - 13:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 33
Paylaş:

Bursa'da Ramazan bayramına sayılı günler kala, normalde kalabalıkla dolup taşan otogar boş kaldı! Esnaf ise endişeli. Detaylar haberimizde!

Ramazan bayramına az bir zaman kala Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali sinek avlıyor. Otogarda bayram öncesinde alışılagelmiş bir yolcu artışı olmadı.

Esmanur GÜLBAHAR/Sergen DURAK/HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Her bayram öncesinde Türkiye’deki otogarlar dolup taşıyor. Otobüs terminallerinde bayramın bir hafta öncesinde başlayan yoğunluk, bayramdan sonraki pazar gününe kadar sürüyor. Fakat bu bayram öncesinde Bursa otogarında beklendiği gibi bir hareketlilik olmadı.

Herkes Duysun mikrofonuna konuşan bir Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafı, yoğunluğun birkaç güne başlayacağını dile getirirken bir diğeri ise terminalin şimdilik boş olduğunu ve araçlarda yer olduğunu kaydetti..

“BURSA OTOGARINDA İZDİHAM FALAN YOK, ARAÇLAR BOŞ”

Otogar esnaflarından biri, bayramda fazla bir yoğunluk beklenmediğini belirterek, “Medya abartıyor. ‘İzdiham var’ diyor. Öyle bir şey yok. Araçlar boş, araçlarda yer var. Fiyatlarda artış var. Uçakların da ucuz olmasından dolayı vatandaş uçağa yöneliyor. Araçlar zarar ediyor. Hemen hemen her araçta yerimiz var.” dedi.

YAZIHANECİLER, İNTERNETTEN OTOBÜS BİLETİ SATIŞI YAPILMASINI İSTEMİYOR

İnternetten otobüs bileti satışı yapan firmaların yazıhanelere zarar verdiğini dile getiren esnaf, internetten otobüs bileti satışı yapılmasını istemediklerini belirtti. Esnaf, otogar yazıhanelerinden bilet alımı yapıldığında kazanç yüzde 20 iken, internetten alınan bilette ise kazancın yüzde 5’e düştüğüne dikkat çekti.

İnternetten bilet satılmaması ve kazancın düşmemesi için yer kapattıklarını ifade eden esnaf, “Böylece, yazıhaneye gelen yolcuya bilet veriyoruz. İnternete bakıyorsun arabalar dolu, otogarda izdiham var vs. deniliyor. Gündemde konuşulan ile terminalin içindeki ortam çok farklı, araçlarda yer var.” ifadelerini kullandı.

YAZIHANECİLER, İNTERNETTEN OTOBÜS BİLETİ SATIŞI YAPILMASINI İSTEMİYOR

İnternetten otobüs bileti satışı yapan firmaların yazıhanelere zarar verdiğini dile getiren esnaf, internetten otobüs bileti satışı yapılmasını istemediklerini belirtti. Esnaf, otogar yazıhanelerinden bilet alımı yapıldığında kazanç yüzde 20 iken, internetten alınan bilette ise kazancın yüzde 5’e düştüğüne dikkat çekti.

İnternetten bilet satılmaması ve kazancın düşmemesi için yer kapattıklarını ifade eden esnaf, “Böylece, yazıhaneye gelen yolcuya bilet veriyoruz. İnternete bakıyorsun arabalar dolu, otogarda izdiham var vs. deniliyor. Gündemde konuşulan ile terminalin içindeki ortam çok farklı, araçlarda yer var.” ifadelerini kullandı.

“BU RAMAZAN OTOGAR İÇİN ÇOK KÖTÜ GEÇTİ”

Diğer bir Bursa otogar esnafı ise şöyle konuştu: 

“Bugünden sonra yoğunluk bekleniyor. Şu ana kadar bir yoğunluk yoktu. Otobüslerin yükünü alacağını düşünüyorum. Ben otogar açıldığından beri buradayım ve bu ramazan ayı, en kötü ramazandı. Bu durumda uzun tatilinde etkisini unutmamak lazım. Bu uzun tatilin oluşu insanların tatile gitme güdüsü erteliyor. Kısa tatil olduğu zaman çok yoğun oluyor, uzun tatilde daha yaygın bir iş oluyor.”

Türkiye genelinde bayrama sayılı günler kala otogarlar dolup taşarken, Bursa'da sessizlik hakim. Otogar esnafı, bilet satışlarının azalması ve internetten yapılmasının zararları konusunda endişeli. Yoğunluğun bayrama yakın günlerde artmasını bekleyen esnaf, mevcut durumu yakından takip ediyor.

# Bursa Otogarı # Ramazan Bayramı # Otobüs Bileti Satışı
Son Haberler

Nevşehir'de Kapalı Semt Pazarı Hizmete Açılıyor

25.08.2026 - 21:42

TOSFED İstanbul Park’ta Büyük Heyecan

25.08.2026 - 21:40

Silivri Sayalar Mahallesi’nde Vatandaşların Talepleri Dinlendi

25.08.2026 - 17:21

Çorum Belediyesi YKS Kurslarına Başvurular Başlıyor

25.08.2026 - 16:53

Kahramanmaraş Pazarcık’a 150 Milyon TL’lik Asfalt Yatırımı

25.08.2026 - 16:33

Siemens ve Düzce Float Cam’dan Bilecik’teki Yeni Fabrika İçin İş Birliği

25.08.2026 - 16:30

Kapadokya Rallisi’nde Kadın Çekici Operatörleri de Sahadaydı

25.08.2026 - 15:44

Audi Q6 e-tron Gerçek Menzil Testinde Beklentileri Aştı

25.08.2026 - 15:43

Dikili’nin Güneş Enerjisi Santrali Elektrik Üretmeye Başladı

25.08.2026 - 15:03

Gençler Nükleer Teknolojide Tasarım İçin Yarışacak

25.08.2026 - 14:58
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel