Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bursa'da Su Kesintisi Müjdesi! Başkan Bozbey'den Bayram Hediyesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 28-29-30 Ekim tarihlerinde su kesintisi olmayacağını duyurdu. Yağışlar sayesinde barajlardaki su seviyesi yükseldi.

Yayınlama: 27.10.2025 - 16:38 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 63
Paylaş:

Bursa'da yaşayan vatandaşlar dikkat! Uzun süredir devam eden kuraklık ve azalan su kaynakları sebebiyle uygulanan planlı su kesintilerine kısa bir mola geliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yaptığı açıklama ile 28, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde su kesintisi olmayacak. Peki bu müjdeli haberin arkasında yatan sebep ne? Barajlardaki doluluk oranları gerçekten yükseldi mi? Başkan Bozbey'in açıklamalarının tüm detayları ve su kesintilerinin geleceği hakkındaki değerlendirmeler haberimizde.

Yaşanan iklim değişikliği ve kuraklık sonucu su kaynaklarının azalması ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyeye düşmesi sebebiyle planlı su kesintilerinin yapıldığı Bursa’da, son yaşanan yağmurlar yüzleri gülümsetti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, su kesintilerinde duyarlılık gösteren Bursalılara teşekkür etti. Büyük bir sorumluluk örneği göstererek tasarrufla ilgili yapılan su kesintilerine vatandaşların destek verdiğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “3 gün boyunca mevcut yağan yağmurlardan kaynaklı biraz olsun barajımıza gelen suda hareketlilik gözlemledik. Bunun sonucunda da 3 gün boyunca su kesintilerini kaldırıyoruz. 28, 29 ve 30 Ekim günlerinde su kesintisi olmayacak. 30 Ekim’de tekrar arkadaşlarımızla birlikte değerlendirme yapacağız. Bursalıların tasarrufuyla birlikte bir değerlendirme sonucu ortaya çıkacak. Böylece inanıyorum ki yağmurun da yağması ve barajlarımızdaki su seviyesinin de yükselmesiyle kesintiyi ortadan kaldıracağız” dedi.
“Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum”
Yeterli yağış olmaması halinde Bursalıları düşünerek aralıklı olarak su kesintilerine devam etmek zorunda kalacaklarını dile getiren Başkan Bozbey, “Elbette isteğimiz bu değil. Ancak halkımızı düşünerek bunu yapmaya çalışıyoruz. Su kesintisi olmayan bu süreçte, daha önce olduğu gibi hemşehrilerimizin su tasarrufu konusunda göstereceği hassasiyet, göstereceği duyarlılık son derece anlamlı olacaktır. Tüm hemşehrilerime yapmış oldukları ve yapacakları tasarruf ve bu süreç içerisinde bize gösterdikleri anlayıştan ötürü de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursalıların su tasarrufu konusundaki duyarlılığına teşekkür ederek, son yağışların barajlardaki su seviyesini olumlu yönde etkilediğini belirtti. Bu nedenle 28-29-30 Ekim tarihlerinde su kesintisi uygulanmayacak. Ancak Başkan Bozbey, yağışların yetersiz olması durumunda aralıklı su kesintilerine devam etmek zorunda kalabileceklerini vurguladı. Bursalıların su tasarrufu konusundaki hassasiyetinin devam etmesi, kesintilerin kalıcı olarak ortadan kalkması için büyük önem taşıyor.

# Bursa su kesintisi # Mustafa Bozbey # Baraj doluluk oranı
Son Haberler

Dardanel'den Yunanistan'da Güneş Enerjisi Yatırımı

30.07.2026 - 16:50

Boreas'tan Kurumsal Dönüşüme Stratejik Adım

30.07.2026 - 16:41

Audi Tarihinin En Büyük SUV Modeli Q9, Markanın Yeni Amiral Gemisi Oluyor

30.07.2026 - 16:38

Avrasya Tüneli'nde Döngüsel Tasarım Örneği

30.07.2026 - 16:22

Nilüfer’de dağ bisikleti heyecanı

30.07.2026 - 13:25

CoinTR, Geleceğin Finansal Hizmet Merkezi Kur+’ı Duyurdu

30.07.2026 - 13:20

Türk Kızılay, Orman Yangınlarında 26 Noktada Sahada

30.07.2026 - 13:18

Kelebek Mobilya'da Üst Düzey Atama

30.07.2026 - 13:15

Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Gücü Büyüyor: Güneşin Payı Yüzde 21,6 Oldu

30.07.2026 - 13:15

ŞARA Teknoloji, Moldova'nın Enerji Geleceğini İnşa Ediyor

30.07.2026 - 13:07
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel