Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Bursa'dan Büyük Başarı! Dünyanın En Akıllı 7 Şehrinden Biri Seçildi!

Bursa, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla 'Dünyanın En Akıllı 7 Topluluğu' arasına girdi! Bu büyük başarı, şehre uluslararası alanda prestij kazandıracak.

Yayınlama: 17.09.2025 - 11:09 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 27
Paylaş:

Bursa, 8500 yıllık tarihi mirasıyla modern teknolojiyi harmanlayarak dünya sahnesinde parlıyor! Akıllı Topluluk Forumu'nun değerlendirmesi sonucunda, 'Dünyanın En Akıllı 7 Topluluğu' arasına girmeyi başaran Bursa, Türkiye'de bu unvanı elde eden ilk şehir oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in liderliğinde yürütülen akıllı şehir projeleri, Bursa'yı geleceğe taşıyor. Bu prestijli başarı, Bursa'nın marka değerini artıracak ve şehre yeni yatırım fırsatları sunacak. Bursa'nın bu önemli başarısı, tüm Türkiye için gurur kaynağı oldu!

Dünya genelinde şehirlerin inovasyon, sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesi kriterleri kapsamında değerlendirildiği Akıllı Topluluk Forumu ICF sürecinde, Bursa büyük bir uluslararası başarıya imza atarak, 2025 yılı için "Dünyanın En Akıllı 7 Topluluğu (TOP7)" arasında yer almaya hak kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa TOP7’ sertifika töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın 8 bin 500 yıllık tarihiyle medeniyetlerin buluşma noktası olduğunun altını çizerken, "Bu mirası akıllı şehir vizyonuyla geleceğe taşıyoruz. Türkiye’de bu başarıyı elde eden ilk şehir olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yolculuğun sahibi Bursa halkıdır” dedi.

Başkan Bozbey, ücretsiz Bursa Wi-Fi, Bursa Cepte, Bursa Kart mobil, Kadınlar Kulübü, Gençlik Kulübü, Engelsiz Kulüp, hafriyat yönetim sistemi ve Bizim Bursa uygulamaları gibi projelerle dijital ve sosyal kapsayıcılığı güçlendirdiklerini belirtti. Ayrıca, yapay zeka destekli adaptif kavşaklarla bekleme sürelerini yüzde 28 azalttıklarını, akıllı bulvar projeleriyle kenti geleceğin laboratuvarına dönüştürdüklerini vurgulayan Bozbey, Bursa Veri Merkezi, açık veri platformu ve afet erken uyarı sistemleri gibi yatırımların devam ettiğini, hedeflerinin “Yılın Akıllı Topluluğu” unvanını kazanmak olduğunu söyledi.

ICF Yöneticisi John G. Jung ise, ICF, şehirlerin iş birliğini ve iyi uygulamaların paylaşılmasını sağladığını ifade ederek, "Bursa, 200 şehir arasında hızla öne çıkarak TOP7’ye girdi. Bu, marka değerinizi artıracak ve yatırım çekmenizi sağlayacak” dedi.

Türkiye’den İzmir ve Konya’nın da yer aldığı ICF ağında, Bursa’nın başarısı uluslararası arenada yankı buldu.

 

Bursa, Akıllı Topluluk Forumu (ICF) tarafından yapılan değerlendirmede, inovasyon, sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesi kriterlerindeki üstün performansıyla 'Dünyanın En Akıllı 7 Topluluğu' arasına seçildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı şehir vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği projeler, şehrin dijitalleşmesine ve yaşam kalitesinin artmasına önemli katkılar sağlıyor. Bursa Wi-Fi, Bursa Cepte, akıllı kavşaklar gibi uygulamalarla Bursa, modern ve yaşanabilir bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu başarı, Bursa'nın uluslararası alandaki tanınırlığını artırırken, şehre yeni yatırımcılar çekmesine de yardımcı olacak. ICF Yöneticisi John G. Jung, Bursa'nın bu başarısının marka değerini artıracağını ve yatırım çekmesini sağlayacağını vurguladı. Bursa'nın hedefi ise 'Yılın Akıllı Topluluğu' unvanını kazanmak.

Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel