Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yaşam
Yaşam

Bursalı Kadınlar Eşitlik ve Özgürlük İçin Osmangazi'de Bir Araya Geldi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Eşitlikçi Kadınlar Derneği (DEMETER) işbirliğiyle düzenlenen Bursa Kadın ve Yaşam Forumu'nda kadınlar eğitici atölyelerde bilgi edinirken eğlenceli vakit geçirdi. Forumda kadınlar, uzman eğitmenler eşliğinde farklı konularda deneyim kazandılar ve eşitlik için adımlar attılar.

Yayınlama: 12.08.2024 - 17:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 32
Paylaş:

Bursalı kadınlar, Osmangazi'de düzenlenen forumda bir araya geldi ve eğlenceli atölye çalışmalarıyla bilgi ve deneyim kazandı. Kadınlar, eşitlik ve özgürlük adına önemli adımlar attılar, ayak izlerini sergileyerek toplumda farkındalık yarattılar.

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Eşitlikçi Kadınlar Derneği (DEMETER) işbirliğiyle Bursa Kadın ve Yaşam Forumu düzenledi. Foruma katılan kadınlar, açılan atölyelerde öğrenme ve eğlenmenin keyfini bir arada yaşadı.

BURSA (İGFA) - Merinos Parkı’nda düzenlenen Bursa Kadın ve Yaşam Forumu’na katılan kadınlar, Türkan Saylan Taş Boyama, Bahriye Üçok Resim, Cahide Sonku Doğanın Dili Geri Dönüşüm, Afife Jale doğaçlama atölyelerinde alanında uzman eğitmenlerden bilgiler alıp pratik yapma imkânı buldu.

Etkinlik kapsamında Bursa Barosu’ndan 4 avukat, kadın ve çocuk hakları konusunda bilgilendirmede bulundu.

Konusunda uzman doktorlar ise kadın kanserleri hakkında bilgiler verdi.Kadınlarboyalarabasarak kumaşın üzerine ayak izlerini bıraktı. Kadınların eşitlik ve özgürlük için bıraktığı ayak izleri Osmangazi ilçesinin en görünen yerlerinde sergilenecek.Foruma katılan kadınlar müzik eğlencesi ve ritim gösterisi eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

Osmangazi Belediyesi ile birlikte bir kadın buluşmasına ev sahipliği yaptıklarını ifade eden DEMETER Başkanı Nilgün Arslanoğlu, “Etkinlik kapsamında çeşitli atölyeler açtık. Kadınlar burada hem eğlenip hem de öğrenme imkanı buldu. Müzik eğlencesi ve ritim gösterisi eşliğinde kadınlarımız burada keyifli vakit geçirdiler.Kadınlarımızın eşitlik ve özgürlük adına bıraktığı ayak izleri, kentin en görünen yerinde Osmangazi Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza gösterilecek” dedi.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz ise yaptığı konuşmada, Osmangazi Belediyesi ve DEMETER Derneği’nin düzenlediği anlamlı etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Zor günlerden geçiyoruz. Kadın cinayetleri ve kadın yoksunluğu derken biz hangisiyle mücadele edeceğimizi bilemiyoruz. Bunun için her alanda bir olmalıyız. Kol kola ve yan yana olmalıyız. Hep birlikte birbirimize destek olalım bu mücadelemizi hep birlikte birçok alanda beraber yürütelim” ifadelerini

Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, kadınları bilgilendirme ve eğlendirme amacını taşıyarak başarılı bir şekilde sonuçlandı. DEMETER Derneği Başkanı Nilgün Arslanoğlu'nun ve Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz'ın anlamlı konuşmalarıyla desteklenen forum, eşitlik ve özgürlük mücadelesine önemli bir katkı sağladı. Kadınların sergilediği birlik ve dayanışma, toplumu dönüştürme yolunda güçlü bir adım olmaya devam ediyor.

# Bursalı Kadınlar # Eşitlik # özgürlük
Son Haberler

Torbalı’dan Denize Ulaşmak Artık Daha Kolay

03.08.2026 - 14:25

Dünyanın Dört Bir Yanında Gençler Nilüfer’de Buluştu

03.08.2026 - 14:07

Alternatif Bank İkinci Çeyrekte 152 Milyar TL Aktif Büyüklüğe Ulaştı

03.08.2026 - 13:46

Enerji Bursunda Kontenjan 500’e Çıktı

03.08.2026 - 13:27

Dardanel Capital 500’deki Yükselişini Sürdürüyor

03.08.2026 - 13:21

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan’dan “İstifa” Açıklaması

03.08.2026 - 13:16

Bakan Gürlek’ten Yargıda Kararlılık Mesajı

03.08.2026 - 13:11

AFAD Ekibine Venezuela’dan “Kahramanlık Nişanı”

03.08.2026 - 12:58

Yaz Aylarında Doğru Beslenmeyle Hem Zinde Kalın Hem Formunuzu Koruyun

03.08.2026 - 12:54

Bosch Home Comfort Group Türkiye, Hizmet Standartlarında Yeni Bir Dönem Başlatıyor

03.08.2026 - 12:49
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel