Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Bursa'ya 'Leylek Köyü' Geliyor: Bozbey, Nilüfer'deki Engellenen Projesiyle Bursa'nın Ekolojik Değerlerine Yeniden Hayat Verecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yaren Leylek'in Adem Yılmaz ile buluşmasıyla birlikte Leylek Köyü projesini Bursa'ya kazandıracaklarını müjdeledi.

Yayınlama: 16.03.2025 - 14:57 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Bursa'ya müjde! Yaren Leylek'in dostluğuyla tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran Bozbey, Leylek Köyü projesi ile Bursa'nın doğal zenginliklerini korumak için harekete geçiyor. İşte Bozbey'in cesur adımı ve Leylek Köyü'nü bekleyen heyecan verici gelişmeler!

Hikayesiyle milyonların gönlüne taht kuran Yaren Leylek, 14. yılda da göçten gelip Bursa'da Eskikaraağaç'ta Adem Yılmaz’ın kayığına kondu. Yaren Leylek ile Adem Yılmaz arasındaki sevginin herkese ilham olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Leylek Köyü’nü Bursa’ya kazandıracaklarının müjdesini verdi.

BURSA (İGFA) - Bursa’da balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostlukla tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Yaren Leylek, 14’üncü kez göçten gelip Eskikaraağaç'ta dostu Adem amca ile buluştu.  Tüm Türkiye’nin merakla beklediği buluşma, biraz gecikmeli de olsa gerçekleşti. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dünyaya ilham olan dostların tekrar buluşması üzerine açıklama yaptı.

Adem Yılmaz ile Yaren’in dostluğunun tam 14 yıldır insanlığa sevginin, vefanın ve dostluğun en güzel örneğini sunduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Yaren, yine geldi, yine Adem Yılmaz’ın sandalına kondu. Onların hikâyesi, sadece bir insanla bir leyleğin dostluğu değil; doğayla kurduğumuz bağın, iyiliğin ve samimiyetin gücünü gösteren özel bir örnek. Bu eşsiz sevgi, hepimize ilham olsun. Dünyamızın daha güzel bir yer olması için, Adem Yılmaz ve Yaren’in dostluğundaki içtenliği ve merhameti kendimize rehber edinelim” diye konuştu.

“LEYLEK KÖYÜ’NÜ BURSAMIZA KAZANDIRACAĞIZ”

Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde kendi sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen pek çok kurumun da desteğiyle Eskikaraağaç köyünün ekolojik değerini korumak amacıyla ‘Leylek Dostu Köy’ projesini başlattıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, Eskikaraağaç köyünün sahip olduğu ekolojik değere ve karşılaştığı tehditlere dikkat çekmek amacıyla sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen ‘Leylek Dostu Köy’ projesini başlattıklarını anımsattı.

"KARACABEY VE BURSA BÜYÜKŞEHİR PROJEMİZİ ENGELLEMİŞTİ"

Dönemin Karacabey Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projeye devam etmelerinin engellediğini öne süren Başkan Bozbey, "Sonrasında bu önemli projeyi üstlenmelerine rağmen devam ettiremediler. Şimdi Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu önemli projeyi, şenlik havasında en güzel şekilde hayata geçireceğiz. Köyümüzün daha fazla ziyaretçi çekebilmesi için tanıtım ve yatırım yapacağız. Eskikaraağaç'ta misafirlerimiz için de çeşitli tesis ve alanlar planlıyoruz. Yapacağımız çalışmalarla Leylek Köyü’nü hak ettiği şekliyle Bursamıza kazandıracağız” diye konuştu.

Bursa'nın ekolojik değerlerine ışık tutan Yaren Leylek ve Adem Yılmaz'ın muhteşem dostluğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in liderliğinde Leylek Köyü'nün gerçekleşmesiyle taçlanıyor. Ekolojik bilinci ve sevgi dolu hikayesiyle herkesi etkileyen bu proje, doğayla insan arasındaki bağın güzelliğini vurguluyor. Leylek Köyü, Bursa'nın doğal mirasını korumak ve ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunmak için heyecanla bekleniyor.

# Leylek Köyü # Mustafa Bozbey # Bursa Büyükşehir Belediyesi
Son Haberler

BCG’nin Geliştirdiği “Canlılık Endeksi” Şirketlerin Sürdürülebilir Büyüme Potansiyelini Belirliyor

19.08.2026 - 16:01

İSO ile YTÜ Sanayinin Test ve Analiz Erişimi için Protokol İmzaladı

19.08.2026 - 15:58

Türkiye Kültür Yolu Festivali İlk Kez Ordu’da 

19.08.2026 - 15:57

Mavi FTSE4Good Sürdürülebilirlik Endeksi’ne Girmeye Hak Kazandı

19.08.2026 - 15:29

Ümit Özdağ: Türkiye Zorlu Bir Süreçten Geçiyor

19.08.2026 - 14:55

Bakan Uraloğlu, Kariyer Buluşmasında Gençlerle Bir Araya Geldi

19.08.2026 - 14:47

TOFAŞ ile FitLine Arasında Sponsorluk Anlaşması Yenilendi

19.08.2026 - 14:34

LGS’de Mesleki Eğitime İlgi Arttı: İlk Yüzde 5’lik Dilimden 555 Öğrenci Yerleşti

19.08.2026 - 14:26

Golden Global Yatırım Bankası’ndan Yurt Dışı Eğitim Hayallerine Finansman Desteği

19.08.2026 - 13:56

MSD Hayvan Sağlığı Araştırması: "Her 4 Kedi Sahibinden 1'i Yanılıyor"

19.08.2026 - 13:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel