Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

ÇAK-TİM, Çayırova’da Afet Farkındalık Eğitimleri İle Topluma Işık Tutuyor

ÇAK-TİM, Çayırova’da afet farkındalık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak takdir topladı. İlçedeki okullarda gerçekleştirilen eğitim programlarına yoğun ilgi ve katılım sağlandı.

Yayınlama: 20.03.2025 - 11:53 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 9
Paylaş:

ÇAK-TİM, Felaket Sonrası Çayırova’da Farkındalık Çalışmalarıyla Öne Çıkıyor! Yaklaşık 1 ay süren eğitim programları büyük ilgi görürken, ÇAK-TİM lideri Hüseyin Narman’a plaket takdim edildi.

4 yıl önce kurulan ve 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında, afet bölgesinde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve birçok canın kurtarılmasına vesile olan ÇAK-TİM, Çayırova’da farkındalık çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yaklaşık 1 ay önce başlayan ve ilçede lise düzeyindeki tüm okullarda ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ gerçekleştiren ÇAK-TİM ekibi, öğretmenlere yönelik de bir çalışma düzenlemişti. ÇAK-TİM’in eğitim programlarının sonuncusu ise ilçede ilkokullarda görev yapan öğretmenlere yönelik oldu.

Çayırova Belediyesi ve Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Afet Farkındalık Eğitimleri’nin final programı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Final eğitim programına Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir ve çok sayıda öğretmen katılım gösterdi.

Başkan Çiftçi, Çayırova'da olmayan ÇAK-TİM’i kurduklarını ve ekibin Adıyaman’da çok önemli çalışmalara imza attığını anımsatarak, "Afete hazırlık ve afet süreçlerinin yönetilmesi kapsamında afet bilincinin oluşturulması çok önemli. Bir aydır tüm liselerimizdeki öğrencilerimize farkındalık eğitimi gerçekleştirdik. Ben bugün buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İlçe milli eğitim müdürümüzle birlikte bu çalışmaları gerçekleştirdik. Olası afetlere karşı hazırlıklarımızı sürdürecek ve toplumumuzun bilinçlenmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların sonrasında Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir, afet farkındalık eğitimlerini gerçekleştiren ÇAK-TİM Lideri Hüseyin Narman’a plaket takdim etti.

Sinevizyon gösterimleriyle devam eden programda ÇAK-TİM Lideri Narman, salonda bulunan ilkokul öğretmenlerine depremde yapılması gerekenlere yönelik eğitim verdi.

ÇAK-TİM, bölgedeki afet farkındalığı çalışmalarıyla büyük bir adım atmıştır. Çayırova’da gerçekleştirilen eğitim programları, toplumun afetlere hazırlıklı olmasına katkı sağlamıştır. Başkan Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir’in övgü dolu sözlerinin ardından, toplumun afet bilincinin artırılması yönünde gelecek çalışmaları merakla beklenmektedir.

Son Haberler

Edirne’nin Bereketli Topraklarına 2.7 Milyar Liralık Dev Sulama Yatırımı

20.08.2026 - 23:29

Kalyon PV’de Görev Değişiklikleri: Kalyon PV Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu Oldu

20.08.2026 - 23:11

Takım Tezgâhları Sektörü Sanayi Üretiminin Dönüşümünde Kritik Rol Üstleniyor

20.08.2026 - 18:02

MASKİ’den Yunusemre Yağcılar Mahallesi’ne Yeni İçme Suyu Hattı

20.08.2026 - 18:01

Niğde’nin Dijital İkizi İçin 360 Derece Lidar Tarama Çalışmaları Başladı

20.08.2026 - 17:27

OGM’den Uyarı: Önümüzdeki 10 Güne Dikkat!

20.08.2026 - 16:59

Anadolu Sigorta: Oto Sigortalarında Yeni Düzenlemeler Hasar Süreçlerini Hızlandırıyor

20.08.2026 - 16:57

BUFSAD, 40. Yılında Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü Anıtkabir’de Kutladı

20.08.2026 - 16:40

Castrol Ford Team Türkiye’nin Genç Yetenekleri Kapadokya Rallisi’nde Start Alıyor

20.08.2026 - 16:06

Safkar, InnoTrans 2026'da Raylı Sistem İklimlendirme Teknolojilerini Dünyaya Tanıtacak

20.08.2026 - 15:32
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel