Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Çanakkale'de Orman Yangını Alarmı! Köyler Boşaltıldı, Müdahale Devam Ediyor

Çanakkale'de çıkan orman yangını hızla yayılıyor! Köyler boşaltıldı, ekipler alevlerle mücadele ediyor.

Yayınlama: 17.08.2025 - 09:22 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 125
Paylaş:

Çanakkale'de dün başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını, bölge halkını tedirgin ediyor. Tayfur ve Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda başlayan yangın, Eceabat ilçesine kadar sıçradı. Yetkililer, can güvenliğini sağlamak amacıyla 5 köyden 251 kişiyi tahliye etti. Yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale sürerken, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için büyük çaba sarf ediliyor. Tüm Türkiye'nin gözü Çanakkale'deki yangınla mücadelede.

ÇANAKKALE - BHA

Tayfur ve Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 16.28’de çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede Eceabat ilçesi sınırlarına kadar yayıldı.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tedbir amaçlı olarak 5 köyden toplam 251 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Vatandaşlardan 112’sinin Eceabat Gençlik Konukevi’nde misafir edildiğini belirten Vali Toraman, “Başta orman teşkilatımızın kahramanları olmak üzere tüm kurum ve ekiplerimiz mücadeleyi sürdürüyor. Şu an itibarıyla yangın tahliye edilen yerleşim alanlarına ulaşmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Yangına havadan 12 uçak ve 12 helikopterle destek verilirken, karadan ise 75 arazöz, 20 itfaiye aracı, 16 dozer, 84 farklı iş makinesi ve toplam 985 personel görev yapıyor.

Yangın tehlikesi nedeniyle Gelibolu’nun Karainebeyli, Eceabat’ın Yolağzı, Kumköy, Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar köyleri önlem amaçlı boşaltıldı.

Çanakkale'de çıkan orman yangını, dün saat 16.28'de Tayfur ve Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, Eceabat ilçesi sınırlarına kadar ulaştı. Çanakkale Valisi Ömer Toraman'ın açıklamasına göre, tedbir amaçlı olarak 5 köyden toplam 251 kişi tahliye edildi. Yangına havadan 12 uçak ve 12 helikopterle, karadan ise 75 arazöz, 20 itfaiye aracı, 16 dozer, 84 farklı iş makinesi ve toplam 985 personel ile müdahale ediliyor. Yangın tehlikesi nedeniyle Gelibolu'nun Karainebeyli, Eceabat'ın Yolağzı, Kumköy, Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar köyleri önlem amaçlı boşaltıldı. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

# Çanakkale yangın # Orman Yangını # köy tahliyesi
Son Haberler

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak Oldu

02.11.2026 - 15:08

Beşiktaş 2 farklı üstünlüğü koruyamadı! Kasımpaşa’dan muhteşem geri dönüş!

02.11.2026 - 14:22

Enerji Sektörünün 20. Buluşması EIF 2026 İçin Geri Sayım Başladı

02.11.2026 - 14:20
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel