Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Castrol Ford Team Türkiye, Finlandiya Rallisi'nde Zirveye Çıktı!

Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ve Oytun Albayrak'ın üstün performansıyla Finlandiya Rallisi'nde Junior WRC kategorisinde podyuma çıktı! Türk ekip, zorlu mücadelelere rağmen üçüncülüğü elde etti.

Yayınlama: 03.08.2025 - 22:26 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 212
Paylaş:

Castrol Ford Team Türkiye, motorsporları dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor! Finlandiya Rallisi'nde gösterdikleri üstün performansla gurur kaynağımız olan Ali Türkkan ve Oytun Albayrak, ülkemizi başarıyla temsil ettiler. Junior WRC kategorisindeki bu önemli başarı, ekibin şampiyonluk hedefi için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Peki, bu zaferin ardında yatan sır ne? Castrol Ford Team Türkiye, sezonun final yarışı olan Orta Avrupa Rallisi'nde de aynı başarıyı gösterebilecek mi? Detaylar haberimizde!

Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) Junior WRC kategorisinde mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye ekibi, Ali Türkkan ve Oytun Albayrak ile birlikte Finlandiya Rallisi’ni podyumda tamamladı.

Bu yıl 74. kez düzenlenen ve “Dünya Ralli Şampiyonası’nın en hızlı yarışı” olarak bilinen Finlandiya Rallisi, baştan sona büyük çekişmeye sahne oldu. Ali Türkkan ve Oytun Albayrak ikilisi, rallinin ilk etabını kazanarak liderliğe yerleşti. Yarış boyunca üç etap galibiyetine ulaşan ekibimiz, özellikle ikinci ve üçüncü gün yaşanan zaman kayıplarına rağmen Junior WRC sınıfında üçüncü sırada finişe ulaştı.

Yarışı İrlandalı ekip Eamon Kelly – Conor Mohan kazanırken, ikinci sırada Avustralyalı ekip Taylor Gill – Dan Brkic yer aldı. Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta Rally3 ile mücadele eden Ali Türkkan – Oytun Albayrak ikilisi ise istikrarlı performanslarıyla üçüncülük elde ederek podyumda yer almayı başardı.

Sezonun final yarışı olan Orta Avrupa Rallisi, Ekim ayında Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti etaplarından oluşan asfalt zeminli parkurda koşulacak. Bir önceki yarış olan Yunanistan’daki zorlu Akropolis Rallisi’ni kazanarak dikkatleri üzerine çeken Türk ekibi, şimdi gözünü Orta Avrupa Rallisi’ne dikti. Castrol Ford Team Türkiye’nin hedefi, Junior WRC’de sezonu şampiyon olarak tamamlayarak bu büyük kupayı Türkiye’ye ilk kez kazandırmak.

Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ve Oytun Albayrak'ın katılımıyla Finlandiya Rallisi'nde Junior WRC'de üçüncülük elde etti. Zorlu yarışta etap galibiyetleri alan ekip, zaman kayıplarına rağmen podyuma çıkmayı başardı. Bir sonraki hedef, Ekim ayında gerçekleşecek Orta Avrupa Rallisi'nde şampiyonluğa ulaşmak ve kupayı Türkiye'ye getirmek. Yunanistan'daki Akropolis Rallisi'ni kazanarak dikkatleri çeken ekip, sezonu zirvede tamamlamak için mücadele edecek.

# Finlandiya Rallisi # Castrol Ford Team Türkiye # Junior WRC
Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel