Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Çengel-7 Operasyonunda 3 Bin 626 Litre Kaçak/Sahte Alkol Ele Geçirildi!

İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Çengel-7 operasyonları kapsamında son bir haftada 26 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 3 bin 626 litre kaçak/sahte alkol ele geçirildi. Operasyonda 50 şüpheli yakalandı.

Yayınlama: 16.07.2024 - 10:53 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 54
Paylaş:

İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü Çengel-7 operasyonları sonucunda 3 bin 626 litre kaçak veya sahte alkol ele geçirildi. 26 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 50 şüpheli yakalandı. Detaylar haberimizde!

Son 1 hafta içinde 26 ilde Kaçak/Sahte Alkol Üretimi yapan şahıslara yönelik düzenlenen "ÇENGEL-7" operasyonlarında 3 bin 626 litre kaçak/sahte alkol ele geçirildi. 50 şüpheli yakalandı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı'nın kaçak/sahte alkol üretimine yönelik düzenlediği Çengel operasyonlarının 7'ncisi son bir haftada 26 ilde düzenlendi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Antalya, Muğla, Ankara, Denizli, Amasya, Aydın, İstanbul, Edirne, Eskişehir, Manisa, Kars, Trabzon, Mersin, İzmir, Gaziantep, Balıkesir, Ağrı, Isparta, Bayburt, Bartın, Uşak, Erzincan, Niğde, Sivas, Kırıkkale ve Şırnak’ta Kaçak/Sahte İçki Üreten şahıslara yönelik “ÇENGEL-7” operasyonları gerçekleştirildi.

Operasyona ilişkin detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1813089242869842004

Bakan Yerlikaya, Çengel-7 operasyonlarında 3 bin 626 litre kaçak/sahte alkol ele geçirildiğini belirterek, üretimini yaptığı belirlenen 50 şüphelinin de yakalandığını duyurdu.

Vatandaşların can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı da operasyonlarımız kararlılıkla devam edeceğini kaydeden Bakan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah Ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan Çengel-7 operasyonları, kaçak veya sahte alkol üretimi yapanların üzerine kararlıca gitmeyi sürdürüyor. Son bir haftada 26 ilde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde önemli miktarda kaçak/sahte alkol ele geçirildi ve 50 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan emniyet ve jandarma ekiplerini tebrik ederek, bu tür suçlara karşı mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

# Çengel-7 Operasyonu # Kaçak Alkol # Sahte Alkol
Son Haberler

Akfen Gönüllüleri, 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

02.11.2026 - 17:27

INAN Derneği Genç Akademi İlk Mezunlarını Verdi

02.11.2026 - 17:27

YEKA RES-2026 Yarışmaları Yapıldı

02.11.2026 - 17:23

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel