Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl: Gazetecilik Suç Değildir, Özgür Basın Susturulamaz

CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, gazetecilere yapılan baskılara karşı çıkarak basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirtti. Akyıl, gazeteciliğin suç olmadığını vurgulayıp, özgür basının susturulamayacağını ifade etti.

Yayınlama: 01.02.2025 - 13:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 53
Paylaş:

CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, gazetecilere yapılan baskılara karşı çıkıyor. Gazeteciliğin suç olmadığını belirten Akyıl, özgür basının demokrasinin temeli olduğunu vurgulayarak gazetecilere yönelik gözdağı politikalarının halkın haber alma özgürlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu söylüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, gazetecilere yönelik baskılara ve gözaltılara sert tepki göstererek, basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı. Akyıl, gazeteciliğin suç olmadığını ve gazetecilere yönelik gözdağı politikalarının halkın haber alma özgürlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti.

DİYARBAKIR (İGFA) - CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, gazetecilerin susturulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Gazetecilik suç değildir. Gazetecilere yapılan her türlü gözdağı, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yapılmış bir saldırıdır. Basın özgürlüğü demokrasinin temelidir ve bunu baskılarla, gözaltılarla yok etmeye çalışanlar tarihe kara bir leke olarak geçecektir."

“ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ”

Basın özgürlüğünün, demokratik toplumların vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Akyıl, şu değerlendirmede bulundu:
"Gazetecilere yönelik gözaltılar, basın özgürlüğüne darbe vurmak ve gerçekleri örtbas etmeye çalışmaktır. Özgür basını susturamayacaksınız! Türkiye’nin gerçekleri yazan, halkın sesi olan cesur gazetecilere ihtiyacı var. Bugün gözaltına alınan gazeteciler, susturulamayacaklarını çok defa kanıtladılar. Biz de onların yanında olmaya devam edeceğiz."

“GAZETECİLERİN YANINDAYIZ”

Gazetecilere yönelik baskılara karşı dayanışma mesajı veren Akyıl, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
"Basın özgürlüğünü savunan tüm gazetecilerin yanındayız. Halkın haber alma özgürlüğünü engellemeye yönelik bu baskılara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Seda Selek, Barış Pehlivan ve Serhan Asker gibi cesur gazeteciler yalnız değildir. Onların yanında durmak, demokrasiyi savunmaktır."

“GERÇEKLER SUSTURULAMAZ”

CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, açıklamasını şu çağrıyla tamamladı:
"Hukukun, adaletin ve demokrasinin üstünlüğü için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Gazetecilere yapılan bu baskılar, sadece onları değil, halkın gerçekleri öğrenme hakkını hedef almaktadır. Gerçekler asla susturulamaz. Özgür basını savunmaya devam edeceğiz."

CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, gazetecilere yönelik baskı ve gözaltılara sert tepki göstererek basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı. Akyıl, gazeteciliğin suç olmadığını belirtip gazetecilere yapılan her türlü gözdağının halkın haber alma özgürlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti. Özgür basını savunan Akyıl, basın özgürlüğüne yapılan baskılara karşı çıkarak gerçeklerin asla susturulamayacağını savundu.

# CHP Diyarbakır İl Başkanı # İsmail Akyıl # Gazetecilik
Son Haberler

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

Türk Cerrahi Derneği ile Medtronic Türkiye’den Cerrahi Eğitiminde Uzun Soluklu Stratejik İş Birliği

14.09.2026 - 13:19

4. Fethiye Uluslararası Film Festivali 4-8 Kasım’da Sinemaseverlerle Buluşacak!

14.09.2026 - 13:17

Güneş ve Rüzgârın Elektrik Üretimindeki Payı Hızla Artıyor

14.09.2026 - 12:59
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel