Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

CHP, Meclise Mülakat Haksızlığını Taşıdı

CHP milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, öğretmen atamalarındaki mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı ve liyakat yerine biatın tercih edildiğini vurguladı.

Yayınlama: 26.04.2024 - 13:02 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 86
Paylaş:

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, öğretmen atamalarındaki mülakat haksızlığını sert bir dille eleştirdi. Meclis'e taşınan konu, liyakat yerine biatın tercih edildiği ve ülkede çocukların geleceğinin tehlikeye atıldığı noktasına odaklandı.

14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mülakatın kaldırılacağı vaadinde bulunulmasına rağmen öğretmen atamalarında halen mülakat yapılması büyük tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

ANKARA (İGFA) - CHP öğretmen atamalarına ilişkin mülakat haksızlığını Meclise taşıdı.

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı “Mülakat yerine liyakatli öğretmenlerin sınav puanlarının baz alınması için neden harekete geçilmemektedir?” diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Halıcı, seçimlerden önce iktidarın, kamudaki işe alımlarda mülakat uygulamasının kaldırılacağı ve KPSS puanına göre atama yapılacağı vaadinde bulunduğunu belirterek “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Nisan 2023 tarihinde sosyal medya hesabında ‘Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız’ ifadelerini kullanmış ve 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri sürecinde yaptığı mitinglerde mülakatın kaldırılacağını açıklamıştır” dedi.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı olan, şu anda da TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olan Mahmut Özer’in de açıklamalarını hatırlatan Yalım Halıcı “Önceki Bakan da öğretmen atamalarının yalnızca KPSS puanıyla yapılacağını dile getirmiş ve tek kriter KPSS olacak demişti” ifadelerini kullandı.

CHP’li Halıcı önergesinde mülakat sistemiyle ilgili eleştirilerinde şu ifadelere yer verdi:

“22 yıldır kamu sınavlarında birinci olanlar dahi bu mülakatlarda elenmiş, liyakat yerine biat tercih edilmiş ve iş bilmez torpilliler haksız şekilde kamu kurumlarına yerleştirilmiştir. Liyakatli öğretenler ise mülakatlarda elenmiş, bu nedenle de ülkenin geleceği tehlikeye atılmıştır. Eğitimde torpil yapmak ülkenin geleceğine dinamit koymaktır. Liyakatli eğitimcileri eleyerek, yandaşlık arayarak, partizanlık yaparak bu ülkenin çocuklarına en büyük kötülük yapılmaktadır. Bu yanlış ve hatalı mülakat kararından dönülmelidir. Çocuklarımızın geleceğiyle ve Türkiye'nin istikbaliyle oynanmamalıdır”

CHP'li vekil Halıcı, 22 yıldır kamu sınavlarında birinci olanların dahi mülakatlarda elendiğini ve liyakat yerine biatin tercih edildiğini belirtti. Mülakat sistemi eleştirilerine, liyakatsızlık ve yandaşlık vurguları eşlik etti. Liyakatli eğitimcilerin eleyerek ülkenin geleceğine zarar verildiğini dile getirdi ve mülakat kararının yanlışlığına vurgu yaptı.

# Mülakat Haksızlığı # öğretmen atamaları # Liyakatlı Eğitimciler
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel