Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

CHP'li Vekil Suiçmez: Adalet Mülakat Sonuçlarına Tepki

TBMM Katip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, kamuda atama ve meslekte yükselmenin sadece yazılı sınav sonuçlarına dayanması gerektiğini vurguladı. Suiçmez, Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavı mülakatlarında yaşanan adaletsizliklere dikkat çekti.

Yayınlama: 18.04.2024 - 10:04 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 58
Paylaş:

TBMM Katip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, mülakat sonuçlarına karşı sesini yükseltti! Suiçmez'in adalet talebi gündemi sarsacak.

TBMM Katip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, kamuda atama ve meslekte yükselmenin, sadece yazılı sınav sonuçları üzerinden gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - TBMM Katip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, köy enstitülerinin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Suiçmez, adliye önlerinde Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavına giren çok sayıda kişinin, mülakat sonuçlarına tepki gösterdiğini belirtti. Milletvekili Suiçmez, "Bu tepkiye şaşırmadık. Biz biliyoruz ki sözlü sınavın olduğu her kurumda sözlü sınavın sonuçları manipüle edilerek yazılı sınav sonuçları ortadan kaldırılmakta. Torpili olanlara sözlü sınavda yüksek not verilerek yazılı sınavda aldıkları düşük not ortadan kaldırılmakta ve liyakat sahibi olmayanların yükselmeleri sağlanmaktadır. Bu sınav sonucu da böyle olmuştur." diye konuştu.

Yazılı sınavda başarı gösteren adayların sözlü mülakatta haklarının yok sayıldığını savunan Suiçmez, "Adalet Bakanlığı yetkilileri adliye ziyaretlerinde yazılı sınav puanının esas alınacağına dair sözler vermişken bu sözlerin havada kalmış olması kabul edilemez. Adalet Bakanlığı adliyelerdeki bu adaletsiz uygulamaları gözden geçirmeli ve adaletin herkes için eşit şekilde tecelli ettiği bir sistem oluşturmalıdır." ifadelerini kullandı.

Suiçmez, adaletin devletin temeli olduğunu ve adaletin tecelli etmediği yerde güven, devlet ve huzur kalmayacağını ifade ederek, "Yazılı ve sözlü sınavlarda adil bir değerlendirme sistemi oluşturulması şarttır. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'mülakat kaldırılacaktır' sözünün yerine getirilmesini bekliyoruz. Yani sadece yazılı sınav sonuçları üzerinden hem atamalar hem de meslekte yükselmeler gerçekleştirilmelidir." dedi.

CHP'li vekil Sibel Suiçmez, Adalet Bakanlığı'nın mülakat sürecindeki haksızlıklarına tepki gösterdi. Suiçmez, sözlü sınavların manipülasyonuyla liyakatsiz kişilerin yükselmesine isyan etti. Güven ve huzur için adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayan Suiçmez, yazılı sınavların değerli olması gerektiğinin altını çizdi.

# CHP vekil # Suiçmez # Adalet Bakanlığı
Son Haberler

TSKB, COP31 Raporunu Yayımladı

31.07.2026 - 13:56

İhracatçılara Küresel Pazarlarda Lojistik Avantaj

31.07.2026 - 13:16

Büyükşehir’de “Aile Taksi” Projesi Devam Ediyor

31.07.2026 - 13:13

Horoz Lojistik’te Üst Düzey Atama

31.07.2026 - 13:06

Kadıköy’de Çocuklar Ve Gençler Yazı Sanatla Geçiriyor

31.07.2026 - 13:02

Çocuklar “Toprağın İzinde” Sanatı Ve Doğayı Keşfetti

31.07.2026 - 13:00

Türkiye Yönetim Kurulu Barometresi’nden Çarpıcı Sonuç: Risk Yönetimi Güçlenmeli

31.07.2026 - 12:54

Aybir Lojistik Filosunun Üçte İkisini Renault Trucks Çekiciler Oluşturuyor

31.07.2026 - 12:28

Aydem Yenilenebilir Enerji Uşak RES Yatırımıyla Gücünü Artırdı

31.07.2026 - 11:35

Elektrikli Araç Kaskosunda Yeni Dönem

31.07.2026 - 11:28
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel