Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Çin NRTA Heyeti RTÜK'ü Ziyaret Etti: Medya İş Birliği Masada!

Çin Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi (NRTA) heyeti, RTÜK'ü ziyaret ederek medya alanında iş birliği imkanlarını görüştü. Ziyarette, medya denetimi ve düzenleme politikaları ele alındı.

Yayınlama: 01.07.2025 - 10:58 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 49
Paylaş:

RTÜK ve Çin Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi (NRTA) arasındaki iş birliği yeni bir boyut kazanıyor. Çin heyetinin RTÜK'e gerçekleştirdiği ziyaret, iki ülke arasındaki medya ilişkilerini güçlendirme hedefi taşıyor. Ziyarette, medya denetimi, düzenleme mekanizmaları ve yayın politikaları gibi kritik konular masaya yatırıldı. Taraflar, iş birliğinin teknik düzeyde daha da ileriye taşınması konusunda mutabakata vardı. Bu ziyaret, Türkiye ve Çin arasındaki medya alanındaki ortaklığın geleceği açısından umut vadediyor.

ANKARA - BHA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin başkanlığındaki Çin Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi (NRTA) heyetini ağırladı. Ziyarette, medya alanında iş birliğinin güçlendirilmesi, medya denetimi ve düzenleme politikalarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyükelçi Jiang’a, Müsteşar Qian Xinyi ile Basın Bölümü Başkanı Liu Shiqia eşlik etti. Heyeti, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Üst Kurul Başkan Yardımcıları Deniz Güler ve Dr. Feyzullah Tecirli karşıladı.

Toplantıda, iki ülkenin denetim, düzenleme mekanizmaları ve yayın politikaları ele alındı. RTÜK ile Çin’in yayıncılıktan sorumlu kurumu olan Çin Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi (NRTA) arasında 2017 yılında imzalanan Mutabakat Zaptı'nın ardından, iş birliğinin teknik düzeyde daha da ileriye taşınmasına yönelik atılabilecek adımlar değerlendirildi.

Görüşmede, Çin heyetine RTÜK’ün görev ve yetkileri, lisanslama uygulamaları, yayın ilkeleri, denetim ve düzenleme mekanizmaları hakkında bilgi verildi. Medya okuryazarlığı alanındaki toplumsal farkındalık projeleri de aktarıldı.

Ziyaret kapsamında bir konuşma yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, medya alanında uluslararası diyalogun önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Sayın Büyükelçi ve kıymetli heyet üyelerini Kurulumuzda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu nazik ziyaret, ülkelerimiz arasındaki köklü dostluğun ve iş birliğinin medya alanında da güçlenerek sürdüğünün en somut göstergesidir. Küresel ölçekte hızla dönüşen medya ve iletişim dünyasında, karşılıklı tecrübe paylaşımı büyük önem taşımaktadır. Yayıncılık teknolojileri, medya okuryazarlığı ve dijitalleşme gibi alanlarda birlikte atılacak adımların, her iki ülkeye de anlamlı katkılar sağlayacağına yürekten inanıyoruz.”

Görüşmenin sonunda taraflar, medya alanındaki iş birliklerinin artması ve geliştirilmesi yönünde mutabakata vardı. RTÜK Başkanı Şahin, bu tür temasların uluslararası iş birliklerinin güçlenmesine katkı sunduğunu vurgularken, Çin heyeti de Türkiye ile medya alanındaki iş birliğini ilerletmeye hazır olduklarını ifade etti.

Çin NRTA heyetinin RTÜK ziyareti, iki ülke arasındaki medya iş birliğini güçlendirme amacını taşıyordu. Görüşmelerde, RTÜK'ün görev ve yetkileri, lisanslama uygulamaları, yayın ilkeleri, denetim ve düzenleme mekanizmaları hakkında Çin heyetine bilgi verildi. Medya okuryazarlığı projeleri de aktarıldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, uluslararası diyalogun önemine vurgu yaparak, bu tür temasların iş birliklerini güçlendirdiğini belirtti. Ziyaret sonunda, medya alanındaki iş birliklerinin artırılması ve geliştirilmesi yönünde mutabakata varıldı.

# RTÜK # NRTA # Medya İş Birliği
Son Haberler

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Diş Hekimliğinde 'Vaka Çeşitliliği' ve 'Yapay Zekâ' Dönemi!

17.09.2026 - 14:12

Lenzing, Tekstilin Yolculuğunu İzlenebilir Kılıyor

17.09.2026 - 13:46

Türkiye ile Çin Arasında “Yuvaya Dönüş” Hareketi

17.09.2026 - 13:35

ING Türkiye’de Üst Düzey Atama

17.09.2026 - 13:30

Youth Awards 2026’dan Beymen Promise’e Silver Ödül

17.09.2026 - 13:10

QNB Türkiye’den Kadınların Ekonomik Güçlenmesine Yeni Kaynak

17.09.2026 - 12:01

Marshall’dan “Ses Getiren Ustalık” Ürünü: Luksima Silikonlu Özel Mat

17.09.2026 - 11:59
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel