Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Çoban Mustafa Paşa Kabri Başında Dualarla Anıldı - Gebze

Çoban Mustafa Paşa, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törenle kabri başında dualarla anıldı. Törende ayrıca Tarihe Dokunuş isimli karma resim sergisinin açılışı da yapıldı.

Yayınlama: 29.04.2024 - 10:15 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 31
Paylaş:

Çoban Mustafa Paşa, Gebze'de dualarla anıldı! Zinnur Büyükgöz'ün ev sahipliğinde gerçekleşen anma töreninde duygusal anlar yaşandı. Ayrıca, karma resim sergisinin açılışıyla renkli bir etkinlik düzenlendi.

Çoban Mustafa Paşa, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törenle kabri başında dualarla anıldı. Anma programında ayrıca Tarihe Dokunuş isimli karma resim sergisinin de açılışı da gerçekleştirdi

KOCAELİ (İGFA) - Çoban Mustafa Paşa, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törenle kabri başında dualarla anıldı. Adını taşıdığı Külliye ve caminin bahçesinde yer alan haziresi önünde düzenlenen törene ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kocaeli Büyükşehir Başkanvekili Hasan Soba, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Sağlık Müdürü ilhan Kadıoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak ve belediye meclis üyeleri katılım gösterdi.

UNESCO’YA BAŞVURUDA BULUNDUK

Kabri başında yapılan duaların ardından törene katılanlara hitaben kısa konuşma gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Çoban Mustafa Paşa, bu eseri buraya inşa ederken bir vizyon adamıydı bir idealin bir medeniyetin temsilcisiydi. Bizler de bu emaneti muhafaza edebilmek için bin yıldır bu topraklarda mücadelemizi devam ettiriyoruz. Çoban Mustafa Paşa sıradan bir kimlik değildi. Bizler de bu önemi arttırmak için UNESCO’ya başvurumuzu yaparak Çoban Mustafa Paşa Külliyemizin kültür mirasına kaydedilmesi için çalışmalarımızı başlattık.

2024 YILI ÇOBAN MUSTAFA PAŞA YILI İLAN EDİLDİ

Ayrıca son meclisimizde 2024 yılını Çoban Mustafa Paşa Yılı olarak ilan ettik.  Bu kapsamda sempozyumlar, çalıştaylar ve programlar düzenlemeye hazırlanıyoruz. Çalışmalarımızın şimdiden Gebze’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Program edilen duaların ardından gerçekleştirilen türbe ziyareti ile son buldu. Programın kapanışı ise GESMEK öğrencilerinin hazırladığı karma resim sergisi ile gerçekleştirildi.

Çoban Mustafa Paşa, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz liderliğinde kabri başında dualarla yad edildi. Başkan Büyükgöz, yaptığı konuşmada Çoban Mustafa Paşa'nın vefasını korumak adına UNESCO'ya başvuruda bulunduklarını ve 2024'ün Çoban Mustafa Paşa Yılı ilan edildiğini açıkladı. Anma töreni, GESMEK öğrencilerinin düzenlediği karma resim sergisiyle sona erdi.

# Çoban Mustafa Paşa # Gebze Belediye Başkanı # dualarla anma
Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel