Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de 26 Projenin Açılışını Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Toplu Açılış Töreni’nde kentte hayata geçirilen yatırımları hizmete aldı. Törende toplam yatırım değeri yaklaşık 10 milyar lirayı bulan 26 projenin açılışı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 11.09.2026 - 15:11 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 25
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de düzenlenen Toplu Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan, bugüne kadar Rize’ye her gelişinde taş üstüne taş koyduklarını belirterek, bugün de yeni eserleri hizmete almanın ve yeni yatırımların temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Erdoğan, törende 26 projenin resmî açılışının yapıldığını, ayrıca 3 yeni yatırımın temelinin atıldığını belirterek, bu eserlerin toplam değerinin yaklaşık 10 milyar lira olduğunu söyledi. Yatırımların Rize’ye, Rizeli hemşehrilere ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, emeği geçen bakanlıkları, belediyeleri, hayırseverleri ve tüm kurumları tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada kentte hayata geçirilen yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Rize’ye her gelişlerinde yeni eser ve hizmetlerle geldiklerini belirten Erdoğan, törende 26 projenin resmi açılışının yapılacağını, 3 yeni yatırımın da temelinin atılacağını söyledi. Erdoğan, söz konusu yatırımların toplam değerinin yaklaşık 10 milyar lira olduğunu belirterek, projelerin Rize ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Yatırımlarda emeği geçen bakanlıkları, belediyeleri ve hayırseverleri tebrik eden Erdoğan, Rize’nin geleceğine yönelik çalışmaların süreceğini ifade etti.

 

 

“KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİN RUHUNU AYAKTA TUTAR”

Konuşmasında kültür ve sanatın kentlerin geleceğindeki önemine de dikkat çeken Erdoğan, Rize Kültür Sokağı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini açıkladı. “Kültür ve sanat ne kadar dinamikse, bu şehrin geleceği de o derece parlak olur” diyen Erdoğan, gençlerin edebiyat, resim ve müzikle bağının güçlü tutulması gerektiğini vurguladı. Rize Kültür Sokağı ile yerel üreticilerin desteklenmesi, sergi alanlarının genişletilmesi ve el emeği ürünlerin üretim ve satış süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Projenin kent ekonomisine de katkı sağlaması amaçlanıyor.

10 OKUL GÜÇLENDİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’nin eğitim altyapısına yönelik yatırımların da sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda Rize merkez ve ilçelerde bulunan 10 okulun güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Erdoğan, okulların eğitim-öğretime hazır hale getirildiğini söyledi.

Son Haberler

Kruvaziyerde Yatırımlar Denizden Karaya Genişliyor

11.09.2026 - 16:41

Bakan Ersoy Sektörü Dinledi, Kentin Turizm Gündemi Masaya Yatırıldı

11.09.2026 - 16:30

Tamamen Elektrikli MINI Countryman, Yenilenen Tasarım Paketiyle MINI Online Store’da

11.09.2026 - 16:27

Botoks Artık Tutmuyorsa Nedeni İlaç Olmayabilir!

11.09.2026 - 16:09

Divan Grubu Oteller ve Ziyafet Birimleri Genel Müdür Yardımcısı Uygar Koçaş Oldu

11.09.2026 - 15:54

Akhisar’da 30 Yıllık Sorun Çözüme Kavuşuyor

11.09.2026 - 15:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de 26 Projenin Açılışını Gerçekleştirdi

11.09.2026 - 15:11

TÜİK Açıkladı: İhracat ve İthalatta Büyük İşletmeler Öne Çıktı

11.09.2026 - 15:05

Sodexo Türkiye’de Transformasyon Direktörlüğü’ne Onur Akyol Getirildi

11.09.2026 - 14:36

YASED: Temmuz Ayında Türkiye’ye 1,2 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi

11.09.2026 - 14:03
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel