Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Dalaman'da Üretim Seferberliği! Belediyeden Vatandaşa Ücretsiz Fide Desteği

Muğla Dalaman Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği etkinlikle vatandaşlara 18 bin adet ata tohumu fide dağıttı. Bu destek, vatandaşların yüzünü güldürdü!

Yayınlama: 30.04.2025 - 11:00 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 38
Paylaş:

Dalaman'da tarımsal üretime destek rüzgarı esiyor! Belediye Başkanı Sezer Durmuş'un öncülüğünde gerçekleştirilen fide dağıtım etkinliği, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Domates, biber ve patlıcan fideleriyle vatandaşlar kendi sebzelerini yetiştirme imkanı bulacak. Bu anlamlı destek, hem yerel üretimi teşvik ediyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Gelecek yıllarda seralarda daha fazla üretim hedefleniyor. Dalaman Belediyesi, vatandaşların yanında olmaya devam edecek!

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen fide dağıtım etkinliğine Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Kural ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Ahmet Kargılı katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ata tohumlardan üretilmişdomates, biber ve patlıcandan oluşan 18 bin adet fide vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtıldı.

Etkinlikte vatandaşlara fide dağıtan Belediye Başkanı Sezer Durmuş, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından İlçemizde hobi amaçlı tarım yapan vatandaşlarımıza domates, biber ve patlıcan fideleri dağıtım etkinliğini gerçekleştirdik. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz için her fidandan 5’er adet dağıttık. Ama gelecek sene kendi yapacağımız serada daha fazla üretim yapıp halkımıza destek olacağız. Tohumlarımızın tamamı ata tohumudur. Kendiniz de üretebilirsiniz. Dalaman’da güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz. Kendi sebzesini yetiştirmek isteyen hemşehrilerimize küçük de olsa bir katkı sunduğumuz bu günde, gösterdikleri ilgiden dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Vatandaşlar ise uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını belirterekDalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’a teşekkür ettiler.

 

 

Dalaman Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte 18 bin adet ata tohumu fideyi ücretsiz olarak dağıttı. Başkan Durmuş, bu etkinliğin vatandaşların kendi sebzelerini yetiştirmelerine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Vatandaşlar uygulamadan memnuniyetlerini dile getirirken, gelecek yıllarda üretimin artırılması planlanıyor. Bu destek, Dalaman'da tarımsal üretimin canlanmasına ve vatandaşların ekonomik olarak rahatlamasına katkıda bulunacak. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Başkan Durmuş'a teşekkürlerini iletti.

Son Haberler

BAYER, Agro Arena Etkinliğinde Hatay’da Binin Üzerinde Mısır Üreticisiyle Buluştu

14.08.2026 - 10:17

Divanev, Rahatlığı Sokaklara Taşıdı

14.08.2026 - 10:15

Panasonic'in Türkiye'deki İlk Showroom’u Antalya'da Açıldı

14.08.2026 - 10:14

Şeker Tadında Sürpriz!

13.08.2026 - 23:00

Penta Teknoloji, 2026’nın İlk Yarısında  İstikrarlı Büyümesini Sürdürdü 

13.08.2026 - 22:58

Çerkezköy’den Plovdiv’e Stratejik Hamle: Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi Masaya Yatırıldı

13.08.2026 - 22:25

Aksa Enerji’den Rekor FAVÖK Marjı: 2026’nın İlk Yarısında Yatırımlar Hız Kazandı

13.08.2026 - 19:40

Magafi Enerji Genel Müdürü Sedat Çetin Oldu

13.08.2026 - 19:14

Enerji Bakanı Bayraktar BDF’26’da Gençlerle Buluştu

13.08.2026 - 18:34

Armada Gıda’dan 2026’nın İlk Yarısında Rekor Performans

13.08.2026 - 17:33
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel