Danfoss Türkiye'de Üst Düzey Atama: Sertan Genç Tüm Soğutma İş Kolları Satış Direktörü Oldu!
Küresel iklimlendirme çözümleri devi Danfoss, Türkiye ve Orta Asya operasyonlarında stratejik bir yapılanmaya gidiyor. Şirketin kritik önemdeki İklimlendirme Çözümleri Segmenti'nde üst düzey bir atama gerçekleşti. Deneyimli isim Sertan Genç, 1 Mart 2026 tarihinden itibaren Danfoss Türkiye & Orta Asya İklimlendirme Çözümleri Shared Sales Satış Direktörlüğü görevine getirildi. Bu yeni dönem, Danfoss'un Türkiye'deki soğutma sistemleri liderliğini daha da pekiştirmeyi hedeflerken, organizasyonel çevikliği ve müşteri işbirliklerini artıracak. Sektördeki rekabeti kızıştıracak bu önemli atama, şirketin bölgedeki büyüme hedeflerine nasıl katkı sağlayacak ve yeni pazarların önünü açacak mı?
Danfoss Türkiye İklimlendirme Çözümleri Segmentinde Türkiye & Orta Asya OEM ve Gıda Perakende bölümleri satış direktörlüğünde görev alan Sertan Genç, 1 Mart 2026 tarihi itibariyle Danfoss Türkiye & Orta Asya İklimlendirme Çözümleri Shared Sales Satış Direktörlüğü (tüm soğutma iş kolları) görevine atandı.
Danfoss Türkiye İklimlendirme Çözümleri Segmentinde organizasyonel değişikliğe gidildi. Danfoss, iklimlendirme alanında stratejik ve rekabetin yoğun olduğu bir pazar olarak konumlandırdığı Türkiye operasyonlarında OEM ve bayi kanalı ekip yapısını tek bir çatı altında birleştirdi. Bu değişiklikle birlikte Danfoss’un OEM, Bayi, Endüstriyel Soğutma, Gıda&Perakende ve Proje kanallarının tek bir çatı altında yönetilmesi kararı alındı. Bu kapsamda Türkiye & Orta Asya OEM ve Gıda Perakende bölümleri satış direktörlüğünde görev alan Sertan Genç; 1 Mart 2026 tarihi itibariyle Danfoss Türkiye & Orta Asya İklimlendirme Çözümleri Shared Sales Satış Direktörlüğü (tüm soğutma iş kolları) görevine atandı.
Yapılan açıklamada, Danfoss’un yeni yönetim biçiminin organizasyona çeviklik katmasının ve yeni liderler çıkarmanın önünü açacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, kanallar arasında koordinasyonun ve işbirliğinin artmasıyla, tüm müşteri gruplarının pozitif etkileneceği, bu sayede organizasyonun hacminin yükseleceği ve yeni iş kollarının hayata geçeceğinin beklendiği de ifade edildi.
Yeni organizasyonel değişikliğe dair açıklamalarda bulunan Danfoss Türkiye & Orta Asya İklimlendirme Çözümleri Shared Sales Satış Direktörü Sertan Genç, "Türkiye’nin, iklimlendirme alanında büyük bir potansiyeli var. Danfoss olarak bu potansiyeli karşılayacak ve geliştirecek durumdayız. Türkiye’de soğutma sistemleri ekipman tedariğinde öncülüğümüz güçlenerek perçinleniyor. Buna paralel olarak da bölge olarak cesur ve iddialı bir büyüme hedefimiz var. Ekibime ve stratejilerimize güvenim tam. Konusuna hakim ve deneyimli teknik ekibimiz, Danfoss Soğutma Sistemleri Eğitim Akademimiz, Uygulama ve İnceleme merkezlerimiz ile Türkiye’deki partnerlerimize de bu güveni verdiğimize inanıyorum. Çevik kararlar alabilen, yaratıcılığı seven ve açık görüşlü bir kişiliğim var. Bu doğrultuda yaratıcı yeni projeler ile partnerlerimizin karşısına çıkacağımıza emin olabilirsiniz. Partnerlerimize “Siz satın, biz destekleyelim” değil; “Beraber planlayalım, Beraber Kazanalım” mesajını ileteceğiz” dedi.
Sertan Genç Kimdir:
1983 yılında İstanbul Kadıköy’de doğan Sertan Genç, Lisans ve Yüksek Lisansını Makine Mühendisliğinde tamamlamıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Soğutma Sektörü ve Spor faaliyetleri ile ilgili birçok dernekte görevler almaktadır.
20 yıllık kariyer hayatı boyunca Üretim, ArGE, Kalite, Proje ve Satış fonksiyonlarında görev almıştır. 2014 senesinde Friterm firmasından geçiş yaparak, Danfoss Otomasyon’a Soğutma Departmanı Satış Mühendisi olarak başlamış, 2016 senesinde OEM ve Kilit Müşteriler Satış Müdürü, 2020 senesinde Kıdemli Satış Müdürü, 2024 senesinde OEM & Gıda Perakende Satış Direktörü görevlerini yerine getirmiş, 2025 senesinde de bu sorumluluklarına artı olarak CAU (Orta Asya) bölgesinin yönetimini eklemiştir. 1 Mart 2026 tarihi itibariyle tüm soğutma iş kollarının direktörlüğüne atanmıştır.
Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı
Danfoss Türkiye, iklimlendirme çözümleri segmentinde gerçekleştirdiği önemli organizasyonel değişiklikle dikkatleri üzerine çekti. Bu stratejik adım kapsamında, Sertan Genç 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla Danfoss Türkiye & Orta Asya İklimlendirme Çözümleri Shared Sales Satış Direktörlüğü pozisyonuna atandı. Bu görevle birlikte Genç, OEM, bayi, endüstriyel soğutma, gıda&perakende ve proje kanallarını tek çatı altında birleştiren tüm soğutma iş kollarının yönetiminden sorumlu olacak. Şirket, bu değişiklikle organizasyonel çevikliği ve kanallar arası koordinasyonu artırarak müşteri gruplarının pozitif etkileneceğini, hacim büyümesi ve yeni iş kollarının hayata geçmesini bekliyor. Sertan Genç, Türkiye'nin iklimlendirme alanındaki büyük potansiyeline vurgu yaparak, Danfoss'un bölgedeki liderliğini pekiştirecek cesur ve iddialı büyüme hedeflerini dile getirdi. Genç'in 20 yıllık üretim, Ar-Ge, kalite, proje ve satış fonksiyonlarındaki deneyimi ile Danfoss bünyesindeki çeşitli kademelerdeki yükselişi, yeni görev için sağlam bir altyapı sunuyor. Bu atama, Danfoss'un Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirme ve inovatif projelerle sektörde öncülüğünü sürdürme vizyonunun önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.