Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Spor
Spor

Darüşşafaka 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitim İçin Koşacak

Yayınlama: 21.09.2026 - 14:37 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 31
Paylaş:

Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu, bu yıl da sporun yanı sıra dayanışmanın ve iyiliğin buluşma noktası olacak. Darüşşafaka Cemiyeti, “Söz Konusu Eğitimse, Yardıma Koşarız!” çağrısıyla maratona katılacak tüm bireysel ve kurumsal koşucuları, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı öğrencilerin eğitimlerini desteklemeye davet ediyor.

İstanbul’u iki kıta arasında buluşturan Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu, 1 Kasım’da binlerce koşucuyu spor ve iyilik etrafında bir araya getirecek.

Babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz 1.000’i aşkın başarılı çocuğa tam burslu ve yatılı nitelikli eğitim olanağı sunan Darüşşafaka Cemiyeti, 1 Kasım’da gerçekleşecek 48. İstanbul Maratonu’nda bir kez daha bağış kampanyası yürütecek.

Darüşşafaka, “Söz Konusu Eğitimse, Yardıma Koşarız!” kampanyasıyla, eğitime destek vermek isteyen kurumları ve gönüllüleri, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” için bir araya getirecek.

Koşucular, Darüşşafaka ile birlikte maratona katılarak bağış kampanyaları oluşturabilecek ve attıkları her adımı “Eğitimde Fırsat Eşitliği” için atabilecek.

Her adım eğitime destek

Darüşşafaka için koşacak bireysel ve kurumsal katılımcılar, maraton süresince kendi bağış kampanyalarını oluşturarak çevrelerini de bu iyilik hareketine dâhil edebilecek. Böylece maratonda atılan her adım, Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim yolculuğuna destek olacak.

Darüşşafaka için koşmak isteyen katılımcılar, İyilik Peşinde Koş platformunda profil oluşturduktan sonra “Darüşşafaka - Söz Konusu Eğitimse, Yardıma Koşarız!” kampanyasını seçerek Darüşşafaka koşucusu olabilecek.

Maratona kayıt yaptıran kurumsal ve bireysel koşucular, 5 Ekim itibarıyla bağış kampanyalarını oluşturabilecek; 19 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında Darüşşafaka öğrencilerinin eğitimine destek olmak amacıyla bağış toplayabilecek.

Halk koşusunda da Darüşşafaka için adım atılacak

42K, 15.5K ve kurumsal koşu kategorileriyle beraber halk koşusu kategorisine katılanlar da bağış kampanyalarını oluşturarak maratondaki adımlarını Darüşşafaka öğrencilerinin eğitimi için atabilecek.

Darüşşafaka Cemiyeti, 48. İstanbul Maratonu’nda bireysel ve kurumsal tüm gönüllüleri “Söz Konusu Eğitimse, Yardıma Koşarız!” diyerek eğitimde fırsat eşitliği için aynı iyilik hareketinin parçası olmaya çağırıyor.

DARÜŞŞAFAKA HAKKINDA
Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve başarılı öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, öz güven sahibi ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. 

Bugün Türkiye’nin her coğrafyasından sınavla belirlenen 1000’i aşkın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında tam burslu, yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı nitelikli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2021’de notunu 9,74’e, 2022’de 9,77’ye, 2023’te 9,80’e, 2024’te 9,89’a ve 2025’te 9,94’e yükseltmiştir.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Son Haberler

AKOM'dan Uyarı: Yağışlar Kapıda​​​​​​​

21.09.2026 - 17:03

Vodafone’dan Finans Çalışanları İçin Yeni Gelişim Programı

21.09.2026 - 16:18

4 Bin Çocuk Ankara Büyükşehir Belediyesi İle Yüzmeyi Öğrendi

21.09.2026 - 15:30

Eker I Run’da Bu Kez Patili Dostlarla Koşulacak

21.09.2026 - 15:23

Karel’in Daiichi’si IAA Transportation 2026’da Yeni Nesil Araç Teknolojilerini Tanıttı

21.09.2026 - 15:03

Misi’de Lezzet Geleneği 18 Yaşında

21.09.2026 - 14:58

Yapay Zeka Tespit Etti Dron Yakaladı

21.09.2026 - 14:44

ŞA-RA Enerji’de Üst Düzey Atama

21.09.2026 - 14:39

Darüşşafaka 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitim İçin Koşacak

21.09.2026 - 14:37

Hyundai Motor Türkiye’den Üniversite Öğrencileri İçin Staj Fırsatı

21.09.2026 - 14:36
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel