Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Denizli Bilim Merkezi Türkiye Yüzyılına Işık Tutacak

TÜBİTAK ve Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle açılan Denizli Bilim Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla hizmete girdi. Bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artıracak merkez, gençlere interaktif öğrenme deneyimi sunacak. Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında başvurular devam ederken, Bilim Merkezi'nde düzenlenecek etkinliklerle bilimi toplumla buluşturmayı hedefliyoruz.

Yayınlama: 13.03.2024 - 13:55 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 131
Paylaş:

TÜBİTAK ve Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Denizli Bilim Merkezi’nin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla yapıldı.

DENİZLİ (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Denizli Bilim Merkezi’nin gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artıracağını belirterek, “Geleceğin bilim insanlarını da keşfetmemizi sağlayacak.  6 farklı atölye ile “doğa ve iklim”, “temel bilimler ve yenilenebilir enerji” temalarında sergileri barındıran bilim merkezimiz öğrencilerimize interaktif öğrenme deneyimi sunacak.” dedi.

 Bilim ve teknoloji ekosistemine yeni bir soluk kazandıracak bilim merkezinin; Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak gençleri bilim ve teknolojiyle buluşturacağını belirterek, Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 şehrimizdeki Deneyap Teknoloji Atölyelerimize öğrenci başvurularımız devam ettiğini kaydetti. 25 Mart’a kadar tüm illerimizdeki 4., 5., 8., 9. sınıflar ile lise hazırlık sınıfında okuyan tüm öğrencilerimizin başvurularını beklediklerini belirten Kacır, "Gençlerimizi teknoloji geliştiren Türkiye hedefimize ortak olmaya çağırıyoruz. Bilim fuarları, bilim şenlikleri ve bilim söyleşileri ile bilimi toplumla buluşturmaya devam ediyoruz. Son 3 yılda 3 bin 800 bilim söyleşisiyle 400 binden fazla öğrenciyi bilim insanlarımızla bir araya getirdik öğrencilerimizde bilime yönelik ilgiyi ve bilim okuryazarlığını pekiştirdik. Gerçekleştirilen 5 bin 200’den fazla bilim fuarı ile 510 bin öğrencimiz ve 5 milyondan fazla ziyaretçimizde bilimsel farkındalığı yeşerttik. Destek verdiğimiz 102 bilim şenliği ile 500 binin üzerinde vatandaşımızı bilimle buluştururduk, onlara bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı tanıdık" diye konuştu. 

Bu arada 7'den 70'e tüm vatandaşları Denizli Bilim Merkezimize davet ettiğini belirten Bakan Kacır, "Tüm arzumuz, tüm gayemiz, tüm gayretimiz gençlerimizi bilimle tanıştırmak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK olarak; yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde gençlerimizin bilim ve teknoloji dünyasına yönelik heyecanına ortak olmaya devam edeceğiz" dedi.

# Denizli Bilim Merkezi # TÜBİTAK # teknoloji eğitimi
Son Haberler

DAPEK'te Altyapı Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

14.09.2026 - 16:09

VakıfBank ve MEXT’ten sanayici ve ihracatçıların yeşil dönüşümüne liderlik edecek iş birliği 

14.09.2026 - 15:43

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

MultiSport Türkiye, 5 Yılda 100 Bin Çalışanı Harekete Geçirdi

14.09.2026 - 14:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel