Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

Derince'de 400 Milyon TL'lik Dev Altyapı Hamlesi Başladı: Hangi Mahalleler Dönüşüyor?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince'deki üç mahalleye 400 milyon TL'lik dev bir altyapı yatırımı yapıyor! Bu kapsamlı hamle, ilçenin geleceğini nasıl şekillendirecek?

Yayınlama: 17.06.2026 - 09:00 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 596
Paylaş:

Derince'nin çehresini değiştirecek dev bir yatırım hamlesi başladı! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, ilçenin üç önemli mahallesi olan Çınarlı, Sırrıpaşa ve Çenedağ'da 400 milyon TL'lik rekor bir bütçeyle altyapı yenileniyor. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının baştan aşağı yenilenmesiyle, bölge sakinleri daha modern ve konforlu bir yaşama kavuşacak. Başkan Büyükakın'ın 'dur durak yok' sözleriyle müjdelenen bu proje, Derince'nin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa ediyor. Peki, bu kapsamlı altyapı seferberliği mahallelerin günlük yaşamına nasıl bir etki yaratacak ve Derince'yi nasıl bir geleceğe taşıyacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince Denizciler Caddesi’nin ardından 400 milyon TL’ye Çınarlı, Sırrıpaşa ve Çenedağ Mahalleleri’ndeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniliyor.

Başkan Büyükakın, daha konforlu ve sağlam bir Derince için dur durak bilmeden çalıştıklarını söyledi.

ÜÇ MAHALLEYE MODERN ALTYAPI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin tüm ilçelerini sağlam bir altyapıya kavuşturmak amacı ile çalışmalarını sürdürüyor. Derince de İSU’nun yoğun çalıştığı ilçelerin başında geliyor. İlçenin en önemli caddesi olan Denizciler Caddesi’nin altyapısını tamamen yenileyen İSU, Çınarlı, Sırrıpaşa ve Çenedağ Mahalleleri içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenme çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 400 milyon TL maliyetli altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

BÜYÜKAKIN: “DUR DURAK YOK”

Teknik personelden son durum hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Kocaeli’nin altyapısını güçlendirmek ve geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Derince’de de altyapı seferberliğimiz sürüyor. Çınarlı, Sırrıpaşa ve Çenedağ mahallelerimizde 400 milyon TL’lik dev bir yatırımla içme suyu, atık su ve yağmur suyu hatlarımızı yeniliyoruz. Daha konforlu ve sağlam bir Derince için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında Derince’nin alt yapısı da büyük oranda bitmiş olacak. Hemşerilerimizin sabrı ve desteğiyle, şehre değer katmaya devam ediyoruz” dedi.

KAPSAMLI ALTYAPI YATIRIMI

İSU, Derince’deki çalışmalar kapsamında Çınarlı Mahallesi’nde 16.181 m içmesuyu, 17.462 m atıksu, 5.175 m yağmursuyu hattı inşa edecek. Çenedağ ve Sırrıpaşa Mahalleleri’nde ise 3.315 m içmesuyu, 4.763 m atıksu ve 2.180 m yağmursuyu hattı inşa edilecek. Çalışmaların hızlı ilerlediği 400 milyon liralık dev yatırım tamamlandığında Derince’nin üç mahallesi modern bir alt yapıya kavuşacak.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü'nün Derince'deki kapsamlı altyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Toplam 400 milyon TL'lik dev bir yatırımla, Çınarlı, Sırrıpaşa ve Çenedağ Mahalleleri'nde içme suyu, atık su ve yağmur suyu hatları baştan sona yenileniyor. Denizciler Caddesi'nin ardından başlatılan bu projelerle, Derince'nin gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir altyapı kurulması hedefleniyor. Başkan Tahir Büyükakın, 'Daha konforlu ve sağlam bir Derince için dur durak bilmeden çalışıyoruz' diyerek projenin önemini vurguladı. Çalışmalar tamamlandığında Çınarlı Mahallesi'nde yaklaşık 16 km içme suyu, 17 km atık su, 5 km yağmur suyu hattı; Çenedağ ve Sırrıpaşa Mahalleleri'nde ise 3 km içme suyu, 4 km atık su ve 2 km yağmur suyu hattı yenilenmiş olacak. Bu sayede Derince, çok daha güçlü ve yaşanabilir bir şehir olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.

# Derince altyapı # 400 milyon TL yatırım # Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel